استانداردهای نصب انواع جعبه آتش نشانی

یکی از تجهیزات مهم و مورد نیاز در هنگام وقوع حادثه، جعبه آتش‌نشانی است. وجود جعبه آتش‌نشانی می‌تواند خطرات ناشی از حوادث را به میزان زیادی کاهش دهد و به مهار آتش کمک کند. استانداردهای نصب جعبه آتش نشانی اهمیت بسیار زیادی دارد. علاوه بر این، رعایت ارتفاع و محل نصب آن مهم است. در این مقاله از مهار فایر در ابتدا در مورد جعبه آتش‌نشانی صحبت خواهیم کرد و پس از آن به استانداردهای نصب آن بر روی دیوار می‌پردازیم.

جعبه آتش نشانی فایرباکس چیست؟

فایر باکس یا هملن جعبه آتش‌نشانی یکی از موثرترین تجهیزات آتش نشانی می‌باشد که در ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف مانند مسکونی، اداری و غیره از آن استفاده می‌شود. جعبه آتش‌نشانی از تجهیزات اولیه اطفائ حریق است و تجهیزاتی از قبیل کپسول‌های اتش نشانی در آن قرار می‌گیرد. این جعبه به شما کمک می‌کند که برای افرادی که در ساختمان گیر افتاده‌اند تا زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشانی، زمان بخرید و آنها را نجات دهید. همچنین به خاموش کردن سریع آتش کمک کنید. در ضمن نیروهای آتش‌نشانی هم می‌توانند به راحتی از این تجهیزات استفاده کرده و موثر واقع شوند. البته نکته مهم این است که تجهیزات موجود در فایرباکس باید آماده باشند؛ مثلا باید به شارژ کپسول آتش نشانی در موقع مقرر پرداخت تا در صورت نیاز، از تجهیزات موجود در جعبه استفاده کرد. این جعبه دارای مدل‌های تک کابین و دو کابین است. به طور کلی، در ناحیه قرقره، یک سر لوله و یک حلقه شیلنگ آتش نشانی ۲۰ متری و ۲۵ متری قرار دارد.

استانداردهای مهم در زمان خرید جعبه آتش نشانی

نکات مهم در انتخاب جعبه آتش‌نشانی هنگام خرید به شرح زیر است.

  • اگر بیرون از جعبه، قرقره نصب کردید، باید به یاد داشته باشید که درون جعبه هم باید از قرقره جداگانه استفاده شود.
  • طول شیلنگ آتش‌نشانی شما نباید از ۲۰ متر بیشتر باشد. همچنین دبی خروجی از هر شیلنگ آتش‌نشانی باید حداقل ۴۵ لیتر در هر دقیقه باشد.
  • تمام تجهیزات موجود در جعبه آتش‌نشانی باید در تست هیدرواستاتیک ۱۲ بار مقاومت از خود نشان داده باشند.
  • فشار مناسب سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی باید ۲۲۰ کیلو پاکسال باشد.

دستورالعمل استانداردهای نصب جعبه آتش نشانی یا فایرباکس

روش استفاده از جعبه آتش نشانی چندان دشوار نیست به شرطی که استانداردهای نصب اصولی آن کاملا رعایت شود. هنگام نصب فایرباکس باید حتماً دستورالعمل‌هایی را رعایت کرد که از جمله آنها موارد زیر است:

  • درب جعبه آتش‌نشانی باید به گونه‌ای باشد که در زمان استفاده، مزاحم باز کردن شیلنگ آتش نشانی نشود.
  • فاصله بین تجهیزات آتش‌نشانی موجود در جعبه، نباید کمتر از ۱۰ سانتی‌متر باشد تا در زمان استفاده مشکلی پیش نیاید.
  • ارتفاع مناسب برای نصب، حدود ۱۵۰ سانتی‌متر از کف است.
  • نصب جعبه باید طوری باشد که تمام شیلنگ آتش‌نشانی به صورت کامل از جعبه بیرون بیاید.
  • جعبه‌های آتش‌نشانی باید در محل در دسترس نصب گردند.
  • حتماً روی فایرباکس، یک علامت واضح که حداقل ۱۵ میلی‌متر است را نصب کنید تا همه بتوانند بفهمند که جعبه آتش نشانی شما کجا قرار دارد.
  • قرقره موجود در جعبه آتش نشانی باید دارای لولا باشد تا کل قرقره را به بیرون جعبه هدایت کند و در زمان استفاده عملکرد بهتری داشته باشد

محدوده پوشش کپسول‌های آتش نشانی

جعبه آتش‌نشانی باید توانایی پوشش شعاع ۲۰ متر اطراف خود را داشته باشد. این بدان معناست که در صورت بروز حریق در هر نقطه، فاصله ۲۰ متری از جعبه آتش‌نشانی توسط آن پوشش داده شده و می‌توان به تجهیزات اطفاء حریق به سرعت دسترسی پیدا کرد.

استاندارد نصب جعبه آتش نشانی
استانداردهای نصب فایرباکس

فاصله بین فایر باکس‌ها

بر اساس استانداردهای نصب جعبه آتش نشانی حداکثر فاصله بین فایرباکس‌ها نباید از ۳۰ متر تجاوز کند. این فاصله به منظور اطمینان از پوشش جامع و کارآمد در سطح مکان و جلوگیری از ایجاد نقاط ضعف در سیستم آتش نشانی تعیین شده است.

مشاوره تخصصی در مورد استانداردهای نصب فایرباکس

توصیه می‌گردد برای تعیین محل دقیق و مناسب نصب جعبه آتش نشانی، از خدمات متخصصین آتش نشانی استفاده کنید. این افراد با تجربه می‌توانند بر اساس نقاط ضعف ممکن، بهترین مکان برای نصب جعبه آتش نشانی را تعیین کنند. با رعایت این استانداردها و توصیه‌ها، نصب جعبه‌های آتش‌نشانی به صورت صحیح انجام می‌گردد و در صورت بروز حوادث آتش سوزی، تدابیر ایمنی لازم به سرعت و بهترین شکل ممکن اجرا خواهد شد.

استاندارد ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی از کف

برای نصب جعبه‌های آتش نشانی در مکان‌های مختلف، استانداردها و دستورالعمل‌های خاصی وجود دارد تا ایمنی و کارایی این تجهیزات تضمین گردد و در صورت بروز حریق، تجهیزات مورد نیاز به سرعت در دسترس‌ باشند. بر اساس استاندارد مربوطه، ارتفاع نصب جعبه آتش نشانی از کف زمین 100 سانتی‌متر است و این جعبه‌ها بر روی دیوار یا داخل دیوار نصب می‌گردند. در واقع، ارتفاع نصب جعبه‌ها به شکل مستقیم با نوع نصب توکار یا روکار آن ارتباط دارد.

نصب جعبه آتش نشانی توکار

در صورتی که جعبه آتش‌نشانی تو کار نصب ‌شود، ارتفاع آن از کف باید حداقل ۷۰ سانتی‌متر باشد. این ارتفاع جهت اطمینان از دسترسی آسان به تجهیزات آتش‌نشانی در مواقع اضطراری تعیین شده است.

نصب جعبه آتش نشانی روکار

در صورتی که جعبه آتش‌نشانی رو کار نصب می‌شود، ارتفاع آن از کف می‌تواند به حداکثر ۱۳۰ سانتی‌متر افزایش یابد. این افزایش ارتفاع به منظور استفاده بهینه از فضای جعبه آتش‌نشانی و همچنین تدابیر زیبایی در مکان‌های عمومی و دیده شدنی تعیین شده است. در نصب جعبه‌های آتش‌نشانی همواره توصیه می‌شود به استانداردها و دستورالعمل‌های مربوطه، اهتمام کامل شود. این اقدام به افزایش ایمنی کلی محیط کار یا اقامت کمک می‌کند و در صورت بروز حریق، امکان واکنش سریع‌تر و کارآمدتر ایجاد می‌شود.

مراحل نصب جعبه فایر باکس

حال که با استانداردهای نصب جعبه آتش نشانی آشنا شدیم، به مراحل نصب آن می‌پردازیم. اما قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل نصب جعبه آتش نشانی توضیح دهیم، باید تاکید کنیم که شیر فایرباکس آتش نشانی باید در بالا یا پایین و در سمت لولا قرار گیرد. در ادامه شما را با نحوه نصب جعبه فایرباکس و جزئیات آن آشنا می‌کنیم.

  1. اگر محل نصب شیر فایر باکس، سوراخ نبود، بعد از اندازه‌گیری باید محل نصب روی جعبه مشخص شود. سپس جعبه را روی یک دندان فلزی بزرگ قرار داده و با قلم ناخنی و چکش محل شیر را آماده کنید.
  2. بعد از اینکه شیر فلکی اصلی ساختمان بسته شد، درپوش محل نصب شیر را باز کنید.
  3. با استفاده از دریل و مته آهن، چهار سوراخ در پشت جعبه ایجاد کنید. سوراخ‌ها باید به اندازه ۱۰ سانت از هر طرف جعبه فاصله داشته باشند.
  4. پس از این مرحله باید فایرباکس را روی دیوار و قسمتی که محل شیر است قرار دهید، اما توجه داشته باشید که انشعاب لوله آب باید دقیقاً در جلوی سوراخ شیر در جعبه قرار گیرد. همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، باید فاصله قسمت پایین جعبه با کف ساختمان را هم در نظر بگیرید.
  5. بعد از این کار، با چکش و سمبه نشان، روی علامت‌ها ضربه وارد کنید تا جای آنها روی دیوار مشخص باشد. به صورتی که در هنگام استفاده از دریل، نوک مته از روی علامت سر نخورد.
  6. در ادامه، مته الماسه نمره ۸ را روی دریل بسته و علامت‌ها را با توجه به طول پیچ‌ها سوراخ کنید.
  7. بعد از اینکه سوراخکاری تمام شد، روی رول پلاک‌ها را درون سوراخ‌ها گذاشته و با چکش به آنها ضربه بزنید تا هم سطح دیوار شوند.
  8. سوراخ‌های پشت جعبه را با سوراخ‌های روی دیوار یکسان کرده و پیچ و واشرها را از داخل جعبه محکم ببندید.
  9. در پایان، قرقره شیلنگ و نازل را درون جعبه قرار داده و درب آن را ببندید.
برای تماس با ما کلیک کنید