زمان شارژ کپسول آتش نشانی یکی از نکات ضروری برای کسانی است که از این کپسولها در منزل یا محل کار خود نگهداری میکنند. یکی از وسایل ایمنی برای مکانها و ساختمانهای اداری تجاری و کارگاهها؛ همچنین برخی مشاغل پرخطر، کپسول آتش نشانی است. این وسیله برای هر مکانی لازم و ضروری میباشد. اما باید بدانید وجود کپسولها به تنهایی تامین کننده ایمنی نیست، بلکه باید به زمان شارژ کپسول آتش نشانی نیز دقت لازم داشت. اطلاع از زمان شارژ کپسولها و شارژ کپسول آتش نشانی در تهران در موقع مناسب دارای اهمیت فراوانی است، و در مواقع ضروری بسیار کارآمد و مفید خواهد بود.
اهمیت شارژ به موقع کپسولهای آتش نشانی
احتراق همواره از جمله حوادثی است که احتمال وقوع آن در هر لحظه وجود دارد. به همین علت همگان تلاش میکنند تا از بروز این دسته از پدیدههای تلخ جلوگیری به عمل آورند. کپسولهای خاموش کننده، نقش بسیار زیادی در زمینه کاهش خسارت جانی و مالی دارند. به همین دلیل نیاز است شارژ به موقع آنها مورد توجه قرار گیرد تا موقع مهار آتش مشکلی پیش نیاید. کپسولها باید در زمان خاص شارژ و سرویسدهی شوند، تا در شرایط اضطراری به بهترین شکل ممکن استفاده شوند. پس شارژ در زمان مناسب باید جدی گرفته شود.
مناسبترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی
سوالی که اکثر کاربران کپسول آتش نشانی با آن مواجه هستند، زمان مناسب برای شارژ این کپسولها است. در واقع آنها در شارژ مجدد سردرگم بوده و اطلاع دقیقی از انجام عملیات ندارند. در ادامه مطلب به صورت مختصر به زمان مناسب شارژ برای آنها اشاره میکنیم.
تغییر در مانومتر کپسولها
تمامی انواع کپسول های آتش نشانی دارای مانومتری هستند که این مانومترها عقربههایی دارند. عقربه آنها باید در محدوده مشخص قرار گیرد. حال در صورتی که تغییراتی در این عقربهها حاصل گردید و دیگر اجزای کپسول از قبیل اهرم، شلنگ و پمپ و بدنه از نظر شکل ظاهری تغییر و نقصی پیدا کند، باید به فکر شارژ کپسول آتش نشانی بود.
پس از یکبار استفاده، زمان شارژ کپسول آتش نشانی
به تصور بسیاری از افراد اگر از کپسولهای آتش نشانی استفاده نکنیم، پس نیازی به شارژ ندارد. در حالی که چنین نیست. اگر برای چند ثانیه از کپسول استفاده کنید، فشار داخلی آن پایین میآید. به همین دلیل نیاز است تا فشار سیلندر تنظیم شده و یا بیشتر شود. پس در این مورد، میزان مصرف هیچ اهمیتی ندارد همین که کپسول یکبار استفاده شده باشد دلیل کافی برای شارژ مجدد خواهد بود.
عدم استفاده از کپسول در مدت طولانی
اگر کپسول آتش نشانی که در منزل یا محیط کار دارید، برای مدت طولانی بدون استفاده باقی بماند. باید حتما شارژ شود زیرا در این حالت، معمولاً مهلت مشخص شده برای شارژ کپسولها به اتمام رسیده است.
افت فشار سنج مهارکننده
اگر فشار سنجی که بر روی کپسول وجود دارد افت پیدا کند، قطعا زمان شارژ کپسول آتش نشانی فرا رسیده است. این افت فشار از عوامل مختلف محیطی و یا آسیب به سیلندر نشات میگیرد.
اتمام تاریخ انقضای کپسول
تاریخ انقضا کپسول آتش نشانی با هم یکسان نمیباشد. بسیاری از افراد حتی به یاد نمیآورند چه زمانی کپسولها را خریداری کردهاند. پس بهتر است بدانید که کپسولها نیاز به بازرسی دارند و حتی بعضی از آنها یکبار مصرف هستند و امکان استفاده و شارژ مجدد آنها وجود ندارد. بر روی هر کپسول کارت شارژ به همراه مشخصات کلی، درج شده است شما میتوانید، متوجه تاریخ نیاز و نوع کپسول شوید.
بررسی جهت تعیین زمان شارژ کپسول آتش نشانی
همه کپسولهای آتش نشانی برای تعیین مدت زمان شارژ باید مورد بررسی قرار گیرند. بسته به نوع سیلندر، فاصله زمانیهای مشخصی نظیر هر ماه، شش ماه و یا سالیانه بازدید و چک میشوند. حادثه، هیچگاه خبر نمیکند و حوادثی مانند آتش سوزی، اتفاقی است. بنابراین، بررسی و چک کردن کپسولها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس، برای بالا بردن آمادگی خود بهتر است در بازه زمانی زیر به بررسی کپسولها پرداخت.
بازرسی یک ماهه کپسول آتش نشانی
بررسی یک ماهه کپسولها کار سختی نیست. شما حتی خود به تنهایی میتوانید آن را انجام دهید. در این بازرسی درجه یا همان آمپر کپسول آتش نشانی را بررسی کنید. اگر کپسول شما از نوع پودری است، برای جلوگیری از کلوخه یا ته نشین شدن مواد داخل سیلندر آتش نشانی آن را سر و ته کنید. نیاز است تا کلیه لوازم و تجهیزات آتش نشانی از جمله کپسولهای خاموش کننده هر ماه از نظر مکان قرارگیری کپسول و وضعیت بدنه، مورد بررسی قرار گیرند. برای جلوگیری از نفوذ حشرات باید اهرم، شیلنگ، سر لوله و بقیه قسمتها چک شود تا سبب اختلال در عملکرد کپسولها نشوند.
بازرسی شش ماهه برای تعیین زمان شارژ کپسول آتش نشانی
در این مدل از بررسی، گاهی یکی از خاموش کنندههای آتش را به صورت آزمایشی برای خاموش کردن آتش ساختگی مورد استفاده قرار میدهند تا عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهند. در این حالت، اگر ۱۰ درصد از وزن کپسولها کم شده باشد، باید تست هیدرواستاتیک شود و سپس زمان شارژ کپسول آتشنشانی فرا میرسد.
شارژ کپسول آتش نشانی co2
باید گفت که مدت زمان شارژ کپسولهای co2 حدود یک سال است و به دلیل فشار بسیار بالا و نداشتن مانومتر در این کپسولها بهتر است حتماً توسط کارشناسان خبره مورد بازرسی قرار گرفته و سپس زمان شارژ آنها تعیین شود.
نکات مهم برای شارژ کپسولهای آتش نشانی
علاوه بر انجام دقیق و اصولی مراحل شارژ کپسول آتش نشانی، در زمان شارژ کپسولها باید یکسری موارد رعایت شود تا مشکلات ایمنی در این خصوص به وجود نیاید در ادامه مطلب به این نکات اشاره میکنیم.
- پلمپ کپسولها باید به گونهای باشند که به راحتی با دست از کپسول جدا شوند.
- پلوپز کپسول یا همان پلمپ قطع کننده دست خورده باشد.
- در مدت زمانی که شارژ کپسول انجام میشود، باید حتماً کپسول جایگزین به عنوان کپسول امانی به مشتری تحویل داده شود.
- در زمان شارژ کارتی بر روی کپسول باید قرار گرفته باشد تا آخرین زمان شارژ بر روی آن نوشته شود.
- هر دو سال یکبار باید تست هیدرواستاتیک انجام گردد، تا از ایمن بودن تجهیزات اطمینان حاصل کنیم.
نکته پایانی
هدف ما در این مقاله آشنایی شما با زمان شارژ کپسول آتش نشانی بود. با علم بر تمام نکات و ضوابط بالا به خوبی میتوانید تاریخ مصرف کپسولهای حریق را تشخیص داده و نسبت به شارژ به موقع آنها اقدام کنید. البته همانطور که اشاره شد این کار باید توسط افراد متخصص در این زمینه صورت گیرد و شما به تنهایی قادر به شارژ کپسول نیستید.
اگر در تهران زندگی میکنید، برای شارژ کپسول خود میتوانید روی مجموعه مهار گستر آشیانه حساب کنید. متخصصان این مجموعه، با حضور در آدرس مورد نظر شما، کپسولهای آتش نشانی را بررسی کرده و توصیههای لازم را جهت شارژ کپسول و زمان مناسب آن ارایه میکنند و میتوانند کپسولهای شما را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت و در کوتاهترین زمان ممکن شارژ کرده و به محل مورد نظر بازگردانند. پس فرصت را از دست ندهید و برای شارژ کپسول های آتش نشانی خود با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.