آیا میدانید نحوه شارژ کپسول آتش نشانی چگونه است؟ چطور این کپسولها پر شده و برای استفاده مجدد آماده میشوند؟ آتش سوزی از ترسناکترین و خطرناکترین حوادثی است که ممکن است افراد درگیر آن شوند. به همین دلیل، از سالها پیش، روشهای مختلفی برای پیشگیری از آتش سوزی و مهار سریع آن اندیشیده شده است. یکی از سریعترین و راحتترین اقدامات برای اطفاء سریع آتش و پیشگیری از گسترش آن، استفاده از انواع کپسولهای آتش نشانی است. اما شارژ کپسول آتش نشانی در تهران و هر جای دیگری از اولین و مهمترین اقداماتی است که برای عملکرد مطعمن و درست انواع کپسول در هنگام نیاز، ضروری است. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.
نحوه شارژ کپسول آتش نشانی
همانطور که عنوان نمودیم، شارژ به موقع کپسول آتش نشانی از مهمترین اقداماتی است که برای اطمینان از عملکرد درست دستگاه در زمان مناسب باید انجام شود. زمان شارژ انواع کپسول آتش نشانی متغیر است و باید بر اساس نوع کسپول زمان شارژ آن را مشخص کرد اما بطور کلی، در مواقعی مانند بعد از استفاده اندک از کپسول، پایان مدت زمان تعیین شده از شارژ قبلی و غیره باید اقدام به شارژ کپسولها نمود. در هر حال، برای انجام این کار باید از یک مرکز مجاز شارژ کپسول آتش نشانی در تهران کمک بخواهید. سپردن عملیات شارژ کپسولهای مهارکننده به افراد نابلد، خطرناک است. در ادامه مطلب به صورت مختصر نحوه شارژ کپسولها توسط تکنسینها را شرح می دهیم.
شناخت نوع کپسول آتش نشانی
اولین مرحله در نحوه شارژ کپسول آتش نشانی ، شناسایی نوع آن است. کپسولهای آتش نشانی انواع مختلفی دارند که هر کدام بسته به موادی که در آنها پر میشود برای خاموش کردن نوع خاصی از آتش مناسب هستند. با شناسایی نوع کپسولها، اقدامات مربوط به همان نوع، جهت شارژ کپسول انجام میگردد. به عنوان مثال کپسولهای آتش نشانی مخصوص کلاس A که مربوط به آتش سوزی حاصل از مواد جامد مبتنی بر کربن مانند چوب و کاغذ هستند، با آب پر میشوند، اما نوع دیگری از کلاسهای خاموش کننده همانند B, C, D که مربوط به آتش گرفتن مایعات یا گازهای قابل اشتعال هستند، میبایست با مواد شیمیایی خشک شارژ شوند. شناسایی مواد درون کپسولها بسیار حائز اهمیت است.
تخلیه کامل کپسول دومین مرحله از نحوه شارژ کپسول آتش نشانی
پس از اینکه نوع کپسول شناسایی شد، نوبت به تخلیه کامل کپسول آتش نشانی میرسد. در این مرحله باید کپسولها به صورت صحیح و کامل تخلیه گردند. اگر حتی از قبل کپسول استفاده نشده باشد، باز هم نیاز به تخلیه کامل آن است. برای انجام عمل تخلیه باید ضامن را نگه داشت. محتویات درون کپسول اعم از آب و گاز هرکدام میبایست کاملا تخلیه شوند.
نظافت ظاهری کپسول با مواد تمیز کننده
وقتی تخلیه کپسول انجام شد، نوبت به نظافت ظاهری آن میرسد. بهتر است قبل از نظافت، اجزای آن همانند شیلنگ، اهرم و غیره را کامل مورد بررسی قرار دهید و بررسی کنید که دچار پارگی، شکستگی و فرسودگی نشده باشند. در صورت، آسیب دیدن اجزای مختلف کپسول، باید آنها را تعمیر یا تعویض کرد. برای تمیز کردن کپسولها از گرد و خاک، پارچه تمیز و یک شوینده ملایم را در نظر بگیرید. از تمیز کنندههای مبتنی بر حلال پرهیز نمایید، زیرا ممکن است به کپسول آسیب برسانند. نظافت کپسولها در هزینه شارژ اثری ندارد و جزء یکی از مراحل آن به حساب میآید.
آزمایش و تست کپسول
بعد از انجام مراحل بالا حالا وقت تست هیدرواستاتیک کپسولهای آتش نشانی است. تست هیدرواستاتیک از مهمترین مراحل در نحوه شارژ همه انواع کپسولهای آتش نشانی میباشد و منظور از آن عملیات تست سیلندرهای تحت فشار است که با استانداردهای مشخص انجام میشود. در این مرحله باید مطابق با دستورالعملها و استانداردهای مربوطه از سالم بودن کپسول اطمینان حاصل کرد. همچنین میبایست سوپاپها را از جا درآورده و به خوبی آنها را مورد بررسی قرار داد.
پر کردن کپسول آتش نشانی
در فرایند شارژ کپسول آتش نشانی در این مرحله بسته به نوع کپسول باید مواد مناسب برای مهار آتش و متناسب با نوع کپسول را تدارک دید. قبل از پر کردن کپسولها باید آن را به صورت ایستاده روی یک سطح صاف قرار داد. یک آداپتور تحت فشار را در محل تخلیه سوپاپ، جایی که به طور معمول شلنگ تخلیه متصل است، قرار میدهند و آن را در جای خود محکم میکنند. با دستگاه ایمنی، میزان فشار گاز مناسب هر کپسول به داخل آن تزریق میشود.
بررسی نشتی سوپاپ از اقدامات مهم در نحوه شارژ کپسول آتش نشانی
پس از نصب سوپاپ کپسول و پر کردن مواد درون کپسولها به وسیله مایع یا آب صابون نشتی سوپاپ را بررسی نمایید. کمی مایع روی سری سوپاپها و فشار سنجها اسپری کرده و اگر حباب زیاد یا صدای فیش فیش شنیدید، کپسول شما نشتی دارد. در این حالت، حتما باید نشتی کپسول را با روشهای مختلف پیدا کرده و از بین برد. در غیر این صورت، نهتنها کپسول بهسرعت تخلیه شده و قادر به استفاده از آن نخواهید بود، بلکه ممکن است در صورت زیاد بودن نشتی، خطراتی نیز شما را تهدید کند.
درج مشخصات بر روی کپسول
بعد از انجام شارژ و در پایان مراحل نحوه شارژ کپسول آتش نشانی ، مجدد بدنه، آن را تمیز کرده و تاریخ شارژ و شارژ بعدی به همراه مشخصات شرکتی که اقدام به شارژ آن نموده را با یک برچسب بر روی آن درج میکنند ال مصرف کننده از نوع کپسول، وزن آن و زمان شارژ بعدی کپسول اطلاع داشته باشد. کپسول آتش نشانی را هم روی ترازو تنظیم کرده و از مطابقت و مشخصات وزنی موجود در برچسب اطمینان حاصل مینمایند. اگر وزن آن خیلی کم باشد، یعنی کپسول به اندازه کافی پر نشده است و باید مجددا آن را تا اندازه استاندارد و مناسب پر کرد.
مراحل، فرآیند و نحوه شارژ کپسولهای پودری
در اینجا نحوه شارژ کپسولهای پودری را برای شما تشریح میکنیم.
- بعد از تخلیه و انتقال کپسولها به کارگاه شارژ کپسول آتش نشانی پودر داخل کپسول ها توسط دستگاه ساکشن تخلیه میشود.
- کپسولهای تخلیه شده در روی گیرههای پنوماتیک قرار گرفته و شیر آنها به صورت کامل باز میشود.
- کپسولها ابتدا از نظر فیزیکی مورد بازرسی چشمی قرار گرفته تا پوسیدگی ظاهر بدنه نداشته باشد. لازم به ذکر است کپسولهای پودری هر دو سال یکبار و CO2 هر 5 سال یکبار و همچنین کپسول آب و گاز هر ساله باید مورد تست هیدرواستاتیک بدنه طبق مفاد مندرج در آیین نامه قرار گیرند.
- بعد از باز کردن شیر کپسول و تایید بازدید چشمی و یا داشتن اعتبار تست هیدرواستاتیک بدنه، کپسولها توسط دستگاه پودر پرکن با توجه به میزان پودر مورد نیاز برای هر کپسول، پر شده و آماده مرحله بعد میشود.
- متعلقات شیر که شامل سوزن، فنر و میلاب است با استفاده از مسواک و آب و کف به صورتی که کاملا عاری از هرگونه آلودگی و کثیفی باشد تمیز میگردد.
- در صورت نیاز درجه کپسول باز شده و توسط نوار تفلون جهت آب بندی مناسب مجددا بسته میشود.
- در مرحله بعدی واشر دور گلوی کپسول تعویض شده و شیر تمیز شده به صورتی که درجه کپسول مقابل برچسب اصلی آن قرار گیرد بسته میشود و بلافاصله بعد از بستن شیر، توسط مخزنهای گاز ازت، این گاز به درون سیلندر تا فشار 17 الی 18 بار تزریق میگردد.
- بعد از تزریق گاز ازت ضامن محافظ اهرم شیر در سر جای خود قرار داده میشود و کپسولها برای تست غرقابی جهت جلوگیری از نشتی بدنه و اجزای شیر کپسول داخل استخرهای تعبیه شده قرار میگیرند.
- بعد از انجام تست غرقابی کپسولها پلمپ شده و شیلنگ آنها بسته می شود و در مرحله آخر کپسولهای شارژ شده مورد فرآیند شستشو قرار گرفته و بعد از آن کارت گارانتی کپسول -که حاوی اطلاعاتی نظیر نوع و وزن، نام صاحب کپسول و تاریخ شارژ کپسول بر روی آن درج شده است- بسته میشود و کپسول آماده بارگیری و انتقال به مکان مورد نظر قرار میگیرد.
نحوه پر کردن کپسول آتش نشانی
اکنون که با نحوه شارژ کپسول آتش نشانی آشنا شدید حتما دانستید که این فرایند، یک فرایند تخصصی است و از عهده افراد عادی بر نمیآید و باید برای شارژ انواع کپسول آتش نشانی به مراکز مجاز شارژ کپسول آتش نشانی در تهران مراجعه کرد. یک مرکز مجاز شارژ کپسول اتش نشانی در تهران، شرکت ایمن مهار گستر آشیانه (مهار فایر) است که تمام مناطق تهران را برای شارژ کپسول تحت پوشش قرار میدهد. این مرکز با استفاده از بهترین و با کیفیتترین مواد و با بهرهگیری از کارشنشان و تکنسینهای ماهر و با تجربه و با رعایت کامل استانداردهای ایمنی به شارژ کپسولهای آتش نشانی اقدام میکند. در ضمن، قیمت شارژ کسپول در این مرکز بسیار منصفانه و حتی پایینتر از نرخ اتحادیه است.
نمایش نحوه شارژ انواع کپسول آتش نشانی با عکس
1. تخلیه مواد داخل کپسول آتش نشانی در داخل دستگاه ساکشن
2. باز کردن شیر و متعلقات کپسولهای آتش نشانی روی گیرههای پنوماتیک
3. تزریق مواد جدید داخل کپسولهای آتش نشانی توسط دستگاه تزریق پودر
4. تمیز کاری شیر و متعلقات و تعویض واشرها جهت آماده سازی فرآیند شارژ
۵. آماده سازی سیلندرها جهت نصب شیر
۶-1. نصب شیر و آماده سازی جهت تزریق گاز
6-2. نصب شیر و آماده سازی جهت تزریق گاز
۷. تزریق گاز ازت توسط سیلندرهای مادر
۸. اتمام فرآیند تزریق گاز
۹. انتقال جهت تست غرقابی
۱۰. پلمپ کپسولهای شارژ شده
۱۱. پایان فرآیند شارژ کپسولهای آتش نشانی و نصب کارت گارانتی شارژ
۱۲. ارسال کپسولهای شارژ شده برای مشتریان محترم