احتمالاً تا به حال اتاق سرور را از نزدیک دیدهاید و یا نام آن را شنیدهاید. این اتاق از بخشهای اساسی، مرکز اطلاعات یا داده هر ارگان یا سازمان به شمار میآید. این مراکز در واقع پشتیبانی از تجارت و بخشهای ارتباط الکترونیک را به عهده میگیرند. در سال، هزینه فراوانی صرف خرید دستگاهها، سرورها و دیتا سنترها میشود و اطلاعات مجازی مهمی در آن اتاق نگهداری میگردد. به همین خاطر ایمنی آن بسیار حائز اهمیت است و باید در زمان بروز آتش از آنها محافظت گردد. تلاش کردیم در این مطلب به بررسی سیستم اطفاء حریق اتاق سرور بپردازیم.
معرفی سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور
عملکرد اصلی این سیستم دقیقاً مشابه سایر سیستم های اطفاء حریق است و با یافتن مشخصات آتش سوزی به دنبال مهار و سرکوب آن خواهد بود. تجهیزات اعلام و اطفاء حریق در اتاق سرور، نقش تشخیص وقوع حریق و به صدا درآوردن هشدارهای لازم برای اطفای آن است. اعلام هشدار در سیستم اطفای حریق اتاق سرور به صورت زنگ خطر، فرستادن پیامک یا برقراری تماس انجام میشود.
طراحی سیستم اطفاء حریق اتاق سرور سرور چگونه انجام میشود؟
سیستم اطفاء حریق اتاق سرور حائز اهمیت میباشد. به همین خاطر هنگام طراحی باید همه جوانب سنجیده شود. از مهمترین این جوانب شامل موارد زیر است.
- جداسازی اتاق سرور، بدین منظور که دارای بخشهای مختلفی همانند اتاق برق، اتاق مانیتورینگ و غیره باشد.
- در نظر گرفتن تعداد تابلوهای برق
- بررسی محل دقیق و شهر و طبقهای که اتاق سرور در آن قرار گرفته است.
- توجه به سیستم سرمایشی و کولینگ اتاق سرور، چون که در جهت پاشش و سرعت گاز اثر مستقیمی دارد.
- در نظر گرفتن نوع و ارتفاع سقف کاذب به کار رفته در اتاق سرور
- بررسی ابعاد دقیق اتاق سرور از نظر طول و عرض و ارتفاع
تجهیزات سیستم اطفا حریق اتاق سرور
برای لوله کشی و سیم کشی این سیستم، یک سری تجهیزات نیاز است که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
کابل نسوز سیلیکونی
هنگام کابل کشی اتاق سرور باید حتماً از کابلهایی نسوز و مقاوم در برابر آتش استفاده گردد. همچنین وجود نویزگیر و انعطاف پذیرها را هم نباید فراموش کرد. کابلهای نسوز سیلیکونی این توانایی را دارند که در مقابل حرارت بالا مقاومت کرده، دچار مشکل نگردند و مطابق معمول به فعالیت خود ادامه دهند.
پنل اصلی مدار فرمان یا کنترلر مرکزی
پنل اصلی مدار فرمان دارای قسمتهای متفاوتی بوده که اصولاً با استفاده از مدل آدرس پذیر، کارکرد و عملکرد هر کدام از قسمتها را عرضه میکند. وظیفه این پنل اصلی مدار فرمان، اعلام حریق به بخشهای متفاوت است. بدین ترتیب هر بخش، پس از دریافت هشدار و فرمان باید نسبت به اطفای حریق اتاق سرور، وارد عملیات شود.
دتکتورهای دود و مولتی سنسور
اصولاً در اتاقهای سرور هوای بسیاری در جریان است. به همین خاطر دتکتور معمولی در این اتاق به کار برده نمیشود. پس بهتر است از دتکتورهای دودی و یا مولتی سنسورها به کار برده شود. مولتی سنسورها این توانایی را داشته که بعد از ۵ تا ۸ ثانیه شروع به فعالیت کنند.
کابل حرارتی خطی در سیستم اطفاء حریق اتاق سرور
کابلهای حرارتی خطی در انواع مختلف از جمله متعارف و آدرس پذیر هستند که در تمام دماها قادر به تشخیص آتش سوزی میباشند. کابلهای حرارتی خطی اصولاً دماهای ۶۸، ۸۶ و ۱۰۸ درجه را ساپورت کرده و تشخیص آن را به راحتی به عهده میگیرند.
سیستم پخش صدا جهت هشدار
از دیگر تجهیزات مخصوص سیستم اعلام حریق اتاق سرور میتوان به سیستم هشدار دهنده با صدا اشاره کرد. این سیستم به صورت آژیر اعلام حریق و زنگ هشدار میباشد. آژیر اعلام حریق در دو روش نوری و با صدا مشغول به فعالیت است.
آنالیزور سیستم اطفاء حریق اتاق سرور
همانطور که از نام آنالیزور برمیآید، این سیستم هوای موجود در اتاق را مورد بررسی قرار داده و در صورت تایید وقوع آتش سوزی فرمانی را به کنترل پنلها ارسال مینماید. این سیستم به نسبت انواع دتکتوراعلام حریق سرعت و دقت بالاتری دارد.
شستی اعلام حریق دستی
این شستی اصولاً به صورت دستی مورد کاربرد قرار میگیرد. یعنی هنگام وقوع آتش سوزی هر فردی که در اتاق سرور حضور داشته باشد، میتواند شیشه جلوی این شستی را شکسته و خود با دست کلید سیستم اعلام حریق را فعال نماید.
سایر تجهیزات سیستم اطفا حریق اتاق سرور
- چراغ هشدار اعلام حریق: در صورت تشخیص آتش سوزی کنترل پنل این چراغ را فعال میکند.
- آژیر اعلام حریق: کنترل پنل بعد از تشخیص حریق آژیر را فعال کرده و از طریق صدا افراد را با خبر میسازد.
- دستگاه تلفن کننده: این سیستم از کنترل پنل فرمان گرفته و در صورت بروز حریق با شمارههای ذخیره شده در خود تماس میگیرد و پیامی را پخش میکند.
- دستگاه ارسال پیامک: این دستگاه به سیم کارت مجهز میشود. در صورت دریافت پیام از کنترل پنل، سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور پیامکی را برای مدیر و افراد مسئول ارسال خواهد کرد.
- باتری: کنترل پنلهای اعلام حریق قادر به اتصال باتری میباشند. در صورت قطعی برق انرژی دستگاه را تامین میکنند.
- سیستم برق اضطراری: بهترین پیشگیری قبل از آتش سوزی اتاق سرور این است که از سیستم برق اضطراری استفاده کنید، این سیستم میتواند به کارکرد سرور شما در حین آتش سوزی کمک کند.
مزایای به کار گیری سیستم FM200
این سیستم مزایای فراوانی دارد. اولین مزیت آن به کار بردن مقدار بسیار کم از مواد خاموش کننده برای اطفای حریق است. بدین معنی که برای اطفای حریق به تعداد سیلندرهای کمتری نیاز میباشد. از دیگر مزیتهای آن میتوان به سرعت عمل بالای این سیستم در اطفای حریق اشاره نمود. به طوری که در کمتر از ۱۰ ثانیه به سرکوب حریق میپردازد. وقتی آتش به سرعت خاموش شود، قطعاً خسارات و هزینههای تعمیر را خیلی کمتر میکند. به همین خاطر از نظر هزینهای بسیار سودمند است. سیستم FM200 به عنوان یک سیستم دوستدار محیط زیست شناخته شده و در دنیا بسیار مورد تایید کارشناسان قرار میگیرد.
قیمت سیستم اطفاء حریق اتاق سرور
عوامل مختلفی در قیمت سیستم اطفای حریق اتاق سرور تاثیرگذار هستند. در ابتدا باید از یک کارشناس معتمد درخواست نمود تا با بررسی مکان لوازم و تجهیزات مورد نیاز هزینه را تشخیص دهد. کارشناسان با محاسبه تعداد سیلندر مورد نظر و قطعات مورد نیاز میتوانند قیمت حدودی سیستم اطفای حریق اتاق سرور را برای شما مشخص کنند. شرکت مهار فایر متخصص در نصب و راهاندازی سیستم اطفاء حریق اتاق سرور، آماده مشاوره و همکاری با شما خواهد بود.