برای داشتن محل زندگی ایمن، آشنایی با لوازم اطفای حریق بسیار لازم و ضروری است. به همین خاطر بهتر است که انواع آنها را مورد شناسایی قرار دهید. یکی از مهمترین تجهیزات اطفاء حریق دتکتورها میباشند. دتکتورها خود در انواع مختلفی دستهبندی میشوند. دتکتور حرارتی خطی پرکاربردترین در زمینه اعلام حریق و انواع سیستم اطفای حریق به حساب میآید. در ادامه به معرفی این نوع دتکتور میپردازیم.
دتکتور حرارتی خطی چیست؟
منظور از دتکتور حرارتی نوعی کابل است که از چند رشته سیم تشکیل میشود. در صورتی که این سیمها به دمای خاصی برسند، روکش پلاستیکی آن ذوب میگردد. در نتیجه در صورت اتصال دو سیم، موجب اعلام حریق خواهد شد. اصولاً این دتکتورها در محیطی که عبور و مرور افراد بالاتر است و یا در موتور خودروها، تونلها، اتاقهای سرور و دیگر موارد کاربرد فراوانی دارند. کابلهای حرارتی خطی و یا همان دتکتورهای خطی یک کابل دو هستهای بوده که به وسیله یک مقاومت انتهایی پایان میپذیرند.
انواع مختلف دتکتور حرارتی خطی
همانطور که میدانید سیستمهای اعلام حریق از دستگاههای تشخیص متفاوتی برخوردار بودند که دتکتور یکی از آنها میباشد. این دتکتور انواع مختلفی دارد که در ادامه مطلب با انواع مختلف آن آشنا میشویم.
دتکتور آنالوگ
منظور از دتکتور حرارتی خطی از نوع آنالوگ، دتکتوری است که علاوه بر تشخیص حرارت، توانایی اندازهگیری حرارت و دمای محیط را هم دارد. این دتکتور از چهار رشته تشکیل میشود که دو رشته آن برای پیمایش و اندازهگیری و دو رشته دیگر برای اعلام حریق به کار میرود.
دتکتور دیجیتال
دتکتورهای دیجیتال حاوی دو هادی هستند. هر کدام از این سیمهای هادی دارای پوششهای پلیمری بوده که فوق العاده به گرما حساس هستند و در یک دمای مشخص شده شروع به فعاللیت میکنند. یکی از مزیتهای اصلی دتکتورهای حرارتی دیجیتال آن است که هادی و یا همان سیمها با مواد متفاوتی روکش میگردند تا برای استفاده در شرایط مختلف مناسب باشند. این روکشها اصولاً در برابر مواد شیمیایی، شرایط آب و هوایی همانند نور آفتاب و دیگر موارد مقاومت بالایی دارند.
مزایای دتکتور حرارتی خطی
قطعاً هر کدام از تجهیزات اعلام حریق خود دارای مزیتهای متفاوتی هستند که سیستم دتکتور lhd از چندین مزایای متفاوت برخوردار است که عبارتند از:
- کابلهای حرارت خطی دارای یک منبع بدون درز بوده که برای تشخیص گرما فوق العاده میکنند
- کابلهای حرارتی خطی دوام فوق العادهای داشته و عمر و ماندگاری بالایی دارند.
- کابلهای حرارتی خطی با ماژولهای مختلف ترکیب میگردند.
- این دتکتور ترکیبی از یک یا چند هشدار دما را در منطقهای حفاظت شده نمایان میکند.
- پوششی که حسگرها به صورت مداوم دارند، از بروز هشدارهای کاذب جلوگیری مینمایند. بهتر است که با روش های غیر فعال کردن سیستم اعلام حریق آشنایی کافی داشته باشید.
- جهت نصب و خرید مصالح دکتور حرارتی خطی، باید هزینه کمتری پرداخت شود.
طریقه نصب دتکتور LHD
نحوه نصب دتکتورهای حرارتی خیلی آسانتر و بهتر از دیگر دتکتورها بوده، به طوری که آنها را به راحتی میتوان زیر سقف محوطهها و روی دیوارها با فاصله ۳۰ سانتیمتری نصب نمود. کابلهای LHD باید روی منطقه خطر نصب گردد و دقیقاً جایی باشد که در برابر حرارت و یا گازهای بسیار داغِ حریق نباشند. در نصب این دتکتور حتما از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.
کاربردهای رایج دتکتور حرارتی خطی
اصولاً استفاده از این دتکتورها برای مناطق و یا فضاهای کوچک و بزرگ که با خطرات بالایی سر و کاردارند،گزینهای بسیار مناسب است. این دتکتورها در محیطهای تجاری و صنعتی کاربرد فراوانی دارند. از جمله این کاربردها شامل:
- انبارهای خانگی یا تجاری
- سولههای بزرگ و کوچک
- تونلهای جادهای
- سردخانهها اعم از میوه، انسان و غیره
- مخازن نفت، گاز و پتروشیمی
- معادن سنگ، طلا و غیره
- تاسیسات تولید برق که خطرات خاصی از جمله برق آبی، انرژی هستهای و سوختهای فسیلی را در بر میگیرد.
- مشاغل ساختمانی، مکان نگه داری مصالح
- صنایع حمل و نقل مانند مترو، فرودگاه، پارکینگ، پله برقی و سیستم ریلی.
- واحدهای خود ذخیره سازی
- سیستمهای نقاله
- مبدلها
بررسی قیمت دتکتور حرارتی خطی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تجهیزات اعلام حریق اعم از اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر در ساختمانهای ادارات کاربرد فراوانی دارند. در میان تمام این تجهیزات، دتکتور LHD دارای جایگاه خیلی ویژه و خاص است. برای اطلاع دقیق نسبت به قیمت این نوع دتکتور میتوانید به مراکز فروش تجهیزات اعلام حریق به خصوص مهار فایر مراجعه کنید. البته قبل از خرید با مشاوران مشورت نمایید. زیرا متناسب با مکان، متراژ و دیگر پارامترها هزینه نصب و خرید متغیر میباشد.