همانطور که از نام این سیستم اعلام حریق برمیآید، سیستمی بدون سیم، کابل و اتصالات بوده که اصولاً از امواج استفاده میکند. به تدریج با روی کار آمدن وایرلسها، سیستمهای اعلام حریق هم پیشرفت چشمگیری پیدا کردند. همین امر یک مزیت عالی در این صنعت به شمار میآید. البته ذکر این نکته هم لازم است که نصب این سیستم بسیار آسان بوده، به همین خاطر در بسیاری از ساختمانهای قدیم و جدید از آن استفاده میکنند. حال برای آشنایی بیشتر با سیستم اعلام حریق بیسیم لازم است تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
تاریخچه سیستم اعلام حریق وایرلس
ابتداییترین سیستم وایرلس ابتدا در سال ۱۹۷۹ در کشور آمریکا کشف گردید. سپس انجمن ملی حفاظت از آتش سوزی در سال ۱۹۸۷ این سیستم را مورد توجه قرار داد. در نهایت در سال ۲۰۰۱ سیستم اعلام حریق وایرلس به عنوان یک فناوری ایمنی عمومی و صنعتی ساختمان شناخته شد.
سیستم اعلام حریق بیسیم چیست؟
این سیستم، همانند دیگر انواع سیستم های اعلام حریق مشغول به فعالیت است، اما با آنها یک تفاوت اصلی دارد و آن اینکه به جای سیم از طریق میدانهای مغناطیسی اعلام حریق را اطلاع میدهد. از همه مهمتر این سیستم، شامل، ترمیستورها، مدارهای الکتریکی و سیستمهای دودی خواهد بود. این سیستم در میان استفاده کنندگان از محبوبیت بالایی برخوردار است. علت اصلی این محبوبیت قدرت انتقال فوق العاده آن است.
مزایای تجهیزات اعلان آتش بی سیم
با شنیدن نام سیستم اعلام حریق بیسیم ، قاعدتاً مزیتهای آن در ذهن شما تداعی میگردد. اولین مزیت، نصب آسان و راحت، بدون نیاز به سیم کشی و یا تخریب محل است. همین نصب آسان موجب شده تا مدت زمان انجام پروژه و یا نصب، کاهش پیدا کند. از همه مهمتر، سیستم اعلام حریق بی سیم این قابلیت را دارد که با قطع شدن برق، سنسورهای آژیر را تحریک کرده تا با شماره تلفنها به صورت خودکار تماس بگیرد. در بسیاری از دتکتورها، آلودگی موجب فرسودگی آنها میشود اما در سیستم بیسیم، از این مورد خبری نیست. یکی دیگر از مزیتهای اصلی سیستم اعلام حریق بیسیم تشخیص آدرس فوق العاده آن است. یعنی به طور ویژه محل آتش سوزی را شناسایی و مشخص میکنند.
محدودیت سیستم بیسیم
با وجود تمام مزیتهایی که برای سیستم اعلام حریق ذکر کردیم، اما این سیستم دارای معایبی است. اول آنکه قیمت سیستم وایرلس کمی گرانتر از دیگر سیستمهای اعلام حریق معمولی است. چون از نظر نصب و کابل کشی با سیستمهای معمولی برابری میکند. اما علت گران بودن آن مشخص نیست. همچنین سیستمهای اعلام حریق وایرلس به باتریهای شارژی و کتابی نیاز دارند که قیمت آنها بسیار گران است، به همین خاطر قیمت این سیستم را هم بالاتر میبرد.
نحوه عملکرد تجهیزات اعلام آتش وایرلس
عملکرد تمام سیستمهای اعلام حریق اصولاً مشابه یکدیگر است. سیستم اعلام حریق وایرلس هم از این قاعده مستثنا نبوده و با احساس کردن دود و حرارت، فعال شده و شروع به هشدار دادن میکند. البته در این سیستم، سیگنالها به وسیله میدان مغناطیسی و پنلهای مرکزی منتقل میشوند.
اجزای تشکیل دهنده سیستم اعلام حریق بیسیم
با در کنار هم قرار گرفتن اجزای مختلف، یک سیستم وایرلسِ فوق العاده به وجود میآید. این اجزا هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. مهمترین اجزای این سیستم اعلام حریق شامل پنل اعلام حریق، دتکتورهای مخصوص اعلام حریق، سیستم تقویت فرکانس، آژیر و فلاشرها است. به وسیله تمام این اجزا، سیستم اعلام حریق به هیچ گونه کابل، سیم و اتصالاتی نیاز نداشته و اطلاعات را خیلی سریع منتقل میکند.
کاربرد تجهیزات اعلان آتش wireless
استفاده از سیستم اعلام حریق وایرلس محدود به مکان و یا فضای خاصی نیست و در اکثر مکانها کاربرد دارد، اما مهمترین آنها موارد زیر است:
- استفاده در فضاهایی که از نظر زیباشناسی حائز اهمیت است، همانند موزهها
- به کارگیری در مکانهای قدیمی و تاریخی که قابلیت کابل کشی وجود ندارد.
- ساختمانهایی که قرار است در آینده بازسازی گردند.
- پروژهها و ساختمانهایی که نصب و راهاندازی سریع برایشان حائز اهمیت است.
- مکانها و یا ساختمانهایی که مدام با قطع شدن برق مواجه میشوند.
عوامل موثر بر قیمت سیستم اعلام حریق بیسیم
هرگاه در مورد قیمت سیستم بیسیم صحبت میکنیم، تنها یک عامل در آن تاثیر ندارد. بلکه برندهای مختلف که هر کدام دارای ویژگی خاصی هستند، در قیمت اثر میگذارند. نصب سیستمهای اعلام حریق وایرلس بسیار ساده و آسان است، به همین خاطر از نظر هزینهای خیلی کمتر میباشد، اما از نظر کلی باید گفت این سیستم قیمتی دو برابر بیشتر از سیستم اعلام حریقهای معمولی دارد. جهت استعلام قیمت سیستم اعلام حریق وایرلس بهتر است با کارشناسان مربوطه در ارتباط باشیم. این موضوع اصولاً با توجه به تعداد واحدهای ساختمان، موقعیت آنها، منبع تغذیه و دیگر موارد متغیر خواهد بود.
تفاوت سیستم وایرلس با دیگر سیستمهای اعلام حریق
در بسیاری از سیستمهای اعلام حریق اصولاً هزینه خرید بسیار پایین، اما هزینه نصب بالا است. در حالی که در سیستم اعلام حریق بیسیم، هزینه خرید اصولاً بالاتر بوده ولی هزینه نصب خیلی کمتر است. از نظر تجهیزات هم سیستم وایرلس نسبت به دیگر سیستمها تجهیزات متفاوتی دارد.
جمعبندی نهایی
در این مطلب به معرفی سیستم اعلام حریق وایرلس پرداختیم و متوجه شدیم که یک فناوری هوشمند به وسیله امواج رادیویی میباشد. از همه مهمتر آنکه هزینه نصب و زمان نصب آن به شدت پایین است. امیدواریم بهترین و کاملترین اطلاعات را در مورد این سیستم به دست آورده باشید. با این حال اگر سوالی درباره این سیستم اعلام حریق و قیمت آن در ذهن شما نقش بست، با شرکت مهار فایر در ارتباط باشید. این مجموعه آماده خدمت رسانی به شما سروران است.