زمان تعویض کپسول‌های آتش‌نشانی

کپسول‌های آتش‌نشانی اولین وسیله دفاعی شما در برابر آتش‌سوزی هستند. اگر زمانی فرا رسید که نیاز به استفاده از کپسول آتش‌نشانی داشتید، باید مطمئن شوید که که شارژ کپسول آتش نشانی در جنوب تهران و یا سایر مناطق به موقع انجام شده است. متاسفانه همه افراد متوجه نیستند که کپسول‌های آتش‌نشانی نیاز به نگهداری و تعمیر منظم دارند. از همه مهمتر آنکه اگر برای مدت طولانی در انبار بمانند، پتانسیل خود را از دست می‌دهند. در این مطلب شما را راهنمایی می‌کنیم که بدانید زمان تعویض کپسول آتش نشانی فرا رسیده یا نه؟

زمان تعویض کپسول آتش نشانی

ممکن است این سوال هم برای شما ایجاد شود که آیا کپسول‌های آتش‌نشانی منقضی می‌شوند؟ باید گفت که کپسول‌های آتش‌نشانی هم پس از مدتی استفاده منقضی می‌شوند و به مرور زمان غیر قابل استفاده خواهند شد. یک جدول زمانی از پیش تعیین شده برای زمان انقضای کپسول‌ها وجود ندارد. تنها با بررسی یکسری نشانه‌ها می‌توان پی به تاریخ انقضای کپسول‌ها برد.

نشانه‌های زمان تعویض کپسول آتش نشانی

از آنجایی که کپسول‌های آتش‌نشانی تاریخ انقضا ندارند، اغلب تعیین دقیق زمان تعویض این کپسول‌ها دشوار است. برای تعیین این زمان لازم است به دنبال علائم دیگری باشید. در ادامه علائم هشدار دهنده زمان تعویض مهار کننده‌های آتش را به شما معرفی می‌کنیم.

خوردگی و زنگ‌زدگی کپسول

محیط محدود یا خورنده منجر به زنگ‌زدگی کپسول می‌شود که به نوبه خود باعث شکستن و از کار افتادن تجهیزات مهمی همانند کپسول‌های آتش‌نشانی خواهد شد. بازرسی و تست این تجهیزات در فواصل زمانی مناسب، جهت جلوگیری از زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار حائز اهمیت است. بازرسی بصری یا چشمی می‌تواند به تشخیص مشکل یا شکستگی کپسول آتش‌نشانی کمک کند. با این حال بازرسی سالانه توسط یک تکنسین حرفه‌ای آتش‌نشانی برای ارزیابی عملکرد آن ضروری است.

تست هیدرواستاتیک ناموفق

تست هیدرواستاتیک، یکپارچگی کپسول آتش‌نشانی را اندازه‌گیری می‌کند. اگر خاموش‌کننده در این آزمایش شکست بخورد، قطعاً ناایمن بوده و باید فوراً از رده خارج شود.

کاهش فشار کپسول آتش نشانی

در حالی‌که مواد خاموش کننده منقضی نمی‌شوند، اما کپسول آتش‌نشانی ممکن است در طول زمان دچار کاهش فشار شود. همین امر باعث عدم کارکرد آن گردد. در این حالت با اصلاح منقضی شدن کپسول آتش‌نشانی مواجهه خواهید شد.

تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی
تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی

تاریخ مصرف انواع کپسول آتش نشانی

باید بدانید که کپسول‌های آتش‌نشانی برای همیشه دوام نمی‌آورند و هر کدام زمان تعویض خاصی را می‌طلبند که در ادامه زمان تعویض هر کدام از انواع کپسول آتش نشانی را شرح می‌دهیم.

زمان تعویض کپسول آتش نشانی co2

هنگامی که مواد شیمیایی درون کپسول، شارژ خود را از دست می‌دهند یا فشار محتویات آن کاهش می‌یابد، کپسول آتش‌نشانی دیگر به درستی کار نمی‌کند. مدت زمان تعویض کپسول آتش‌نشانی از سازنده‌ای به سازنده دیگر و قابل شارژ یا یکبار مصرف بودن آن، متفاوت است.

زمان تعویض کپسول قابل حمل

به طور معمول اگر یک کپسول آتش‌نشانی بیش از ۱۵ سال در یک خانه یا دفتر کار کرده باشد، این احتمال وجود دارد که دستگاه منقضی شده و نیاز به تعویض داشته باشد. تاریخ آخرین سرویس کپسول آتش‌نشانی قابل حمل باید روی خاموش کننده درج شود. چند دلیل دیگر برای تعویض کپسول آتش‌نشانی قابل حمل وجود دارد که شامل:

  • دسته شکسته
  • قطعات شل
  • زنگ زدگی
  • ترک خوردگی
  • تراکم
  • شکستگی و نشت آب‌بندی است.

زمان تعویض کپسول آتش نشانی پودر و گاز

بهتر است هر ۶ ماه یک بار کپسول آتش نشانی پودر و گاز چک شود و تست‌های لازم به طور سالیانه بر روی کپسول انجام شود تا زمان تعویض کپسول پودر و گاز تشخیص داده شود.

زمان تعویض کپسول فوم و گاز

همانطور که در قسمت‌های پیش اشاره کردیم، زمان تعویض کپسول های آتش نشانی، بستگی به جنس و نوع کپسول دارد و هر کدام از این انواع، نحوه تست متفاوتی را می‌طلبند. زمان تعویض کپسول آتش‌نشانی فوم و گاز نسبت به دیگر انواع کپسول‌ها، زودتر فرا می‌رسد. همچنین شایان ذکر است که اگر کپسول آتش‌نشانی شما بسیار قدیمی است و چندین بار سرویس شده، ممکن است ارزش تعویض را داشته باشد. در صورت وجود هرگونه علائم دستکاری، بهتر است کپسول خود را تعویض کنید یا از یک نیروی واجد شرایط بخواهید که آن را تعمیر کند. بهتر است برای تمام محیط‌ها از کپسول آتش‌نشانی استفاده شود تا خطر آتش‌سوزی و صدمه در محیط‌ها کمتر گردد.

فاکتورهای بسیار مهم و موثر بر تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی

تاریخ انقضای کپسول‌های آتش‌نشانی، وابسته به نوع کپسول (قابل شارژ یا یکبار مصرف)، میزان نگهداری در طول زمان، تاریخ ساخت و توصیه‌های سازنده است. این فاکتورها بر طول عمر کاربردی کپسول‌ها تاثیرگذار هستند.

  • نوع کپسول آتش‌نشانی: کپسول‌ها انواع قابل شارژ و یکبار مصرف دارند. کپسول‌های قابل شارژ باید هر 5 سال یکبار شارژ شوند و کپسول‌های یکبار مصرف باید هر 12 سال تعویض شوند. زمان شارژ کپسول های آتش نشانی به نوع کپسول بستگی دارد.
  • میزان نگهداری در طول زمان: عوامل محیطی مثل رطوبت و خوردگی می‌توانند تاریخ انقضای کپسول‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهند. بررسی دوره‌ای برای جلوگیری از زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار مهم است.
  • تاریخ ساخت: تاریخ ساخت کپسول‌ها نشان‌دهنده زمان تولید آن‌ها است و می‌تواند به عنوان مبنا برای محاسبه زمان تعویض کپسول آتش نشانی استفاده شود.
  • توصیه‌های سازنده: سازندگان کپسول‌ها توصیه‌های خاصی برای جایگزینی و تعویض آن‌ها ارائه می‌دهند. این توصیه‌ها بر اساس شرایط کاربردی و استانداردهای حرفه‌ای انجام می‌شوند.

با توجه به این فاکتورها، تاریخ انقضای کپسول آتش‌نشانی مشخص می‌شود و رعایت مرتب این دستورالعمل‌ها برای اطمینان از کارآیی بهتر کپسول‌ها حائز اهمیت است.

با کپسول آتش‌نشانی تاریخ گذشته چه کنیم؟

اگر کپسول آتش‌نشانی شما تاریخ آن گذشته است، حتماً به یکی از مراکز مجاز شارژ و تعویض کپسول‌های آتش‌نشانی مراجعه کنید تا نسبت به بررسی و تعویض آن اقدام شود. اگر خاموش کننده یکبار مصرف یا آسیب دیده است، دفع صحیح دستگاه بسیار مهم است.

کپسول‌های آتش‌نشانی با محتویات درون آن هرگز نباید در سطل زباله انداخته شوند. زیرا حاوی مواد شیمیایی خطرناک و تحت فشار هستند. در مقابل این کپسول‌ها باید به محل زباله‌های خطرناک یا آتش‌نشانی تحویل داده شوند. مهار فایر با خدماتی نظیر بازرسی، تعمیر، تعویض و شارژ کپسول آتش‌نشانی به کسب و کار شما کمک می‌کند تا از امکانات ساکنان ساختمان و دارایی‌های گران قیمت آنها محافظت کند.

برای تماس با ما کلیک کنید