در فصل زمستان به دلیل استفاده بیشتر از تجهیزات گرمایشی ریسک آتشسوزی نیز افزایش پیدا میکند. به همین دلیل لازم است برای پیشگیری از حریق با اقدامات ایمنی در روزهای سرد آشنا باشیم. در این مقاله از مهار فایر به توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما میپردازیم. مطالعه این مطلب به شما در پیشگیری و مقابله با حریق در روزهای سرد سال کمک میکند.
مهارفایر عرضه کننده انواع تجهیزات اعلام و اطفاء حریق و از مراکز شارژ کپسول آتش نشانی در تهران است. شما میتوانید برای دریافت مشاوره و راهنمایی در این زمینهها، اطلاع از نحوه شارژ کپسول اتش نشانی و قیمت آن در تهران و سفارش خدمات شارژ کپسول در مناطق مختلف پایتخت با شمارههای درج شده در سایت این مجموعه تماس بگیرید.
توصیه های ایمنی آتش نشانی برای وسایل گرمایشی در فصل زمستان
وسایل گرمایشی از تجهیزات ضروری در روزهای سرد سال هستند. اما استفاده از این تجهیزات اگر بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی و استانداردهای لازم باشد مخاطراتی به همراه دارد. به همین دلیل با توجه به نوع وسایل گرمایشی که استفاده میکنیم باید موارد ایمنی آن را نیز در نظر بگیریم.
1- ایمنی بخاریهای گازی
اولین نکته مهم، استفاده از بخاریهایی است که دارای استاندارد ملی باشند. محل اتصال شلنگ بخاری گازی را از هر دو طرف باید به دقت بررسی کرد تا نشتی نداشته باشد. نشتی شلنگ بخاری از شایعترین دلایل خفگی و انفجار در فصل زمستان میباشد. برای این کار از محلول آب و صابون کمک بگیرید. همچنین اگر بوی گاز در محلی که بخاری نصب شده استشمام شد فورا شیر اصلی گاز را قطع کنید.
2- ایمنی بخاریهای برقی
همه تصور میکنند که بخاریهای برقی خطر چندانی از نظر آتشسوزی ندارند. در حالیکه اگر توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما را در مورد این وسایل رعایت نکنیم احتمال حریق زیاد است. بهتر است از سیمهای رابط برای وصل کردن بخاری برقی استفاده نکنید. در عوض بخاری برقی را مستقیما به پریز برقی در نزدیکی آن وصل کنید. لباس و دیگر اشیاء را برای خشک شدن روی بخاری برقی نگذارید. زیرا احتمال شعلهور شدن و آتشسوزی را افزایش میدهد. وقتی محل را ترک میکنید از خاموش بودن بخاری برقی اطمینان حاصل کنید.
3- توصیه های ایمنی شومینه و بخاریهای هیزمی در فصل سرما
یکی از مهمترین مشکلات شومینه و بخاریهای هیزمی انتشار گازهای مونو اکسید کربن در محیط میباشد. این گاز، خطرات جدی برای سلامت و جان موجودات زنده به همراه دارد. برای پیشگیری از این مشکل مهم حتما به صورت منظم و در فواصل زمانی مختلف دودکش شومینه را چک کنید. بهتر است از شومینه و بخاریهای هیزمی که دارای حفاظ هستند استفاده شود. چوب خشک و بدون مواد شیمایی نیز برای سوزاندن در بخاریهای چوبی و شومینه بهترین انتخاب است.

توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما مخصوص وسایل پخت و پز
پخت و پز در روزهای سرد سال نیز میتواند مخاطرات جدی و احتمال آتشسوزی به همراه داشته باشد. استفاده از گازهای پیک نیک به دلیل استانداردهای پایینی که دارند در محیطهای بسته مناسب نیست. به ویژه در فصل زمستان که به دلیل سردی هوا جریان هوای تازه در محیط بسته کمتر است. بهتر است از دیگر لوازم پخت و پز که برای محیطهای بسته ایمن هستند استفاده شود. در نظر گرفتن تهویه مناسب در شرایط اضطراری هنگام استفاده از گاز پیک نیک الزامی است. نکته مهم بعدی مربوط به شرایطی است که روغن در حال آشپزی شعلهور میگردد. بهتر است برای خاموش کردن روغن مشتعل از آب کمک نگیرید. این کار باعث تشدید آتش شده و خطرات جدی به همراه دارد. به جای آن یک درپوش مناسب روی حریق ناشی از روغن قرار دهید تا خاموش شود.
ایمنی آتشسوزی در منزل و محل کار در فصل سرما
بهتر است قبل از اینکه از لوازم گرمایشی در محیط کار استفاده کنید آن را مورد بررسی قرار دهید. از دیگر توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما عدم استفاده از لوازم گرمایشی غیر استاندارد است. اگر از چراغهای نفتی برای گرم کردن محیط کمک میگیرید حتما آنها را در محل مناسب و ایمنی قرار دهید. وقتی در منزل یا محل کار حضور ندارید بهتر است لوازم گرمایشی را کاملا خاموش کنید. همچنین تجهیزات اطفاء حریق مانند کپسولهای آتشنشانی را در محلی مناسب بگذارید. این تجهیزات در صورت وقوع آتش کمک زیادی به مهار به موقع آن میکنند. در محل کار و ساختمانهای شلوغ مسکونی باید خروجیهای اضطراری را برای شرایط بحرانی نظیر حریق باز گذاشت. سیستم دودکش را نیز در ساختمانهای مسکونی و اداری کنترل کنید.
مطلب پیشنهادی: رنگ کپسول آتش نشانی نشانه چیست؟
روشهای مقابله با حریق در فصل سرد
مهمترین توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما و سایر فصول سال را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- در هر فصل از سال برای مقابله و مهار حریق باید آمادگی لازم را داشت. به همین دلیل بسته به شرایط محیطی نیاز به تهیه خاموش کنندههای مناسب مانند کپسولهای آتشنشانی وجود دارد.
- تهیه خاموش کننده مناسب از دیگر توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما میباشد. برای آتشهای ناشی از چربی و روغن که بیشتر در آشپزخانهها رخ میدهد استفاده از درپوش یا جوش شیرین بهتر است. در این نوع از حریق هرگز نباید از آب به عنوان ماده خاموش کننده استفاده نمود. برای خاموش کردن حریق با منشاء جریان برق نیز بهتر است از کپسولهای پودر خشک co2 کمک بگیرید.
- اگر وسایل گرمایشی آتش گرفتهاند اول منبع گاز را قطع کرده و سپس برای خاموش کردن آتش اقدام کنید.
- مجهز کردن ساختمانهای مختلف به یک سیستم اطفاء حریق و در اختیار داشتن انواع کپسول آتش نشانی مناسب منزل به مهار به موقع و موثر آتش کمک زیادی میکند.
- توصیه میشود با همکاری کارشناسان این حوزه یک سیستم اعلام و اطفاء حریق کاربردی مناسب فصل سرد سال تهیه شود.
- شرکت در دورههای آموزشی برای آشنایی با روشهای استفاده از تجهیزات اطفاء حریق نظیر کپسول آتشنشانی هم اهمیت دارد. افراد ساختمانهای مسکونی، اداری و صنعتی باید برای مواجه با حریق در فصل سرد آموزشهای اصولی ببینند.
سخن پایانی
آشنایی با توصیه های ایمنی آتش نشانی در فصل سرما برای حفظ جان و مال در زمان حریق اهمیت زیادی دارد. این نکات را در چند بخش مجزا و به صورت اجمالی مورد بررسی قرار دادهایم. استفاده از لوازم گرمایشی استاندارد، تهیه تجهیزات اطفاء حریق مناسب و تعبیه راههای خروج اضطراری از مهمترین این موارد هستند. کارشناسان مهار فایر آماده ارائه راهنماییهای تکمیلی برای خرید انواع تجهیزات خاموش کردن آتش از جمله کپسولهای آتشنشانی هستند.
برای خرید انواع تجهیزات ایمنی در برابر حریق باید اطلاعات کافی در مورد این تجهیزات داشته باشید. کارشناسان ما در این مجموعه راهنماییهای لازم برای انتخاب بهترین خاموش کنندههای حریق را به شمار ارائه میکنند. طراحی سیستم اعلام حریق و تجهیز آن توسط کارشناسان و مهندسین مهار فایر انجام میشود.