شناخت انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی موضوع این مقاله از مهار فایر میباشد. از این سیستمها برای تامین آب مورد نیاز در مواقع ضروری و اطفاء حریق استفاده میکنند. برای این منظور، چند سیستم مختلف آبرسانی به کار میرود که ویژگیهای خاص خود را دارند. برای آشنایی بیشتر با سیستمهای مختلف آبرسانی در فایرباکس این مطلب را مطالعه نمایید.
مهار فایر عرضه کننده خدمات طراحی و نصب انواع سیستم اعلام و اطفاء حریق و شارژ انواع کپسول آتش نشانی در تهران است. شما میتوانید برای شارژ کپسول آتش نشانی در شمال تهران، شارژ کپسول آتش نشانی در جنوب تهران، شارژ انواع کپسول آتش نشانی در شرق تهران و همچنین در غرب و سایر مناطق پایتخت با این مجموعه تماس بگیرید.
معرفی جعبه آتشنشانی و کاربرد آن
یکی از کابردیترین تجهیزات اطفاء حریق که به مهار به موقع آتش کمک میکند جعبه آتشنشانی است. بنابراین اگر تاکنون برای نصب این جعبهها در ساختمان محل زندگی و کار خود اقدام نکردهاید دست به کار شوید. در این جعبهها تجهزات مختلفی برای خاموش کردن آتش اعم از: شلنگ، کپسول آتشنشانی، قرقره و نازل استفاده میشود. اغلب این جعبهها به یک منبع آب مناسب دسترسی دارند. اما نحوه آبرسانی جعبههای آتش نشانی با سیستمهای مختلفی انجام میشود. در ادامه با انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی آشنا خواهیم شد.
لولهکشی آب آتشنشانی
یکی از مباحث مهم در خاموش کردن و مهار حریق سیستم آبرسانی به محل است. در ساختمانها و کارخانهها از لولهکشیهای مخصوصی برای دسترسی به آب در سیستمهای اطفاء حریق استفاده میشود. لولهکشی آب برای مهار آتش با لولهکشی معمولی آب تفاوتهایی دارد. این لولهکشیها اغلب به صورت افقی یا عمودی انجام میشوند. در ساختمانهای چند طبقه از یک قسمت، خروجی در نظر گرفته میشود تا به جعبه آتشنشانی وصل شوند. سیستمهای آبرسانی در جعبههای آتشنشانی شامل سه دسته مختلف اعم از: تر، خشک و ترکیبی میباشد.
آشنایی با انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم سه نوع مختلف از سیستمهای آبرسانی برای جعبههای آتشنشانی طراحی شدهاند. آشنایی با نوع سیستم در کنار رعایت استانداردهای نصب جعبه آتش نشانی در حفظ کارایی این جعبهها اهمیت دارد.
سیستم آبرسانی تر
در این سیستم همانطور از نامش میتوان حدس زد با لولههای همیشه پر از آب سروکار داریم. سیستم آبرسانی تر در جعبههای آتشنشانی از رایجترین انواع به شمار میآیند. در این سیستم، اغلب از منابع آب شهری برای تامین مقدار مورد نیاز آب استفاده میشود. در نتیجه به محض باز کردن شیر آب در جعبه آتشنشانی آب از شلنگ جاری میگردد. این سیستم آبرسانی، سرعت بالا و هزینه کمتری به همراه دارد. از دیگر مزیتهای سیستم آبرسانی تر عدم نیاز آن به نگهداری و تعمیرات خاص است. از نظر کارایی، این سیستم به لولهکشی آب شهری شباهت دارد. اما این سیستم در کنار همه مزایا یک ایراد و عیب مهم دارد. در فصل زمستان و روزهای سرد، احتمال یخزدگی آب در لولههای آب سیستم آبرسانی وجود دارد. بنابراین باید از راهکارهای مختلف برای پیشگیری از یخزدگی آب در لولهها در روزها و شبهای سرد استفاده کرد. این سیستم آبرسانی، در محیطهایی که دمای هوا در حدود 40 درجه به بالا باشد بهترین گزینهی پیش رو است. این روش لولهکشی برای اسپرینکلر در سیستمهای اطفاء حریق نیز قابل استفاده است.
سیستم آبرسانی خشک در جعبه آتش نشانی
یکی دیگر از انواع سیستم آبرسانی فایرباکس، سیستم خشک میباشد. آب درون لولههای ابرسانی این سیستم به صورت دائم جریان پیدا نمیکند. در واقع، منبع تامین آب جعبه آتشنشانی از منبع تامین آب ساختمان جدا میباشد. این منبع آب به سیستم آبرسانی شهری مرتبط نمیشود. از این سیستم، تنها هنگام نیاز و به منظور مهار آتش استفاده میشود. لوله ورودی در این نوع سیستم آبرسانی، در قسمت ورودی ساختمان تعبیه شده است. برای استفاده از آب در هنگام ضرورت باید از طریق پمپها و تانکرهای آتشنشانی، آب به سیستم تزریق گردد. آب وارد شده به این سیستم، در انتهای کار باید از لولهها به طور کامل تخلیه گردد. سپس لولهها را با هوا و نیتروژن فشرده شده پر میکنند. این سیستم آبرسانی برای محیطهایی که دمای پایینی دارند گزینه مناسب و کاربردی میباشد. زیرا دیگر خطر انجماد آب در لولهها و ترکیدن آنها بر اثر سرما وجود ندارد.
سیستم آبرسانی ترکیبی در جعبه های آتش نشانی
یکی از بهترین سیستمهای آبرسانی، نوع ترکیبی است. این سیستم در واقع تلفیقی از سیستم آبرسانی تر و خشک به حساب میآید. در آتشسوزیهای کوچک، سیستم آبرسانی تر وارد عمل میشود و در حریقهای بزرگ سیستم خشک استفاده میشود. زیرا در حریقهای گسترده و بزرگ به دبی و فشار بالاتری از آب نیاز است که از طریق پمپها ایجاد میشود. برای ساختمانهای بزرگ و چند طبقه این نوع از سیستمهای آبرسانی، کارآمدتر عمل میکند. زیرا از مزیتهای هر دو نوع سیستم تر و خشک در آبرسانی بهرهمند میباشید.
مطلب پیشنهادی: وزن کپسول های آتش نشانی
نگهداری از انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی
برای اطمینان یافتن از صحت عملکرد این سیستمهای آبرسانی باید اقداماتی را انجام داد که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
1- بررسیهای دورهای
یکی از مهمترین اقدامات برای اطمینان از کارایی سیستمهای آبرسانی در جعبههای آتشنشانی بازدیدهای دورهای است. آسیبها و خرابیهای پیش آمده در سریعترین زمان ممکن شناسایی و از سیستم آبرسانی حذف میشوند. همچنین موانع احتمالی پیش آمده در مسیر سیستم آبرسانی در بازدیدهای دورهای شناسایی میشوند.
2- تست عملکرد سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی
در این تستها تجهیزات موجود در جعبه آتشنشانی مورد ارزیابی قرار میگیرند تا اطمینان حاصل شود که معیوب نباشند. همچنین فشار آب و دسترسی آسان به تجهیزات جعبه نیز مورد ارزیابی و آزمون قرار میگیرند.
3- نگهداری و تعمیرات
در بررسیهای دورهای، قطعات و تجهیزات معیوب شناسایی و تعمیر میشوند. بنابراین در زمان نیاز دیگر نگرانی از بابت کارایی سیستم آبرسان جعبه آتشنشانی وجود نخواهد داشت.
کدام یک از انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی کارآمدتر است؟
شاید با این پرسش مواجه شده باشید که کدام یک از این سیستمهای آبرسانی کارآمدتر هستند. انتخاب درست سیستم آبرسانی در کارایی و راندمان آن نقش زیادی ایفا میکند. در انتخاب بهترین سیستم آبرسانی برای فایرباکسها باید فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار داد. به همین دلیل، توصیه میشود از متخصصین و تیمهای حرفهای در این حوزه مشورت گرفته شود.
سخن پایانی
انواع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی بخش مهمی از کارآمدی این تجهیزات هستند. سه نوع سیستم آبرسانی تر، خشک و ترکیبی در جعبههای آتشنشانی به کار میرود. بسته به شرایط محیطی و بر اساس نظر کارشناسان یکی از این سه نوع سیستم آبرسانی انتخاب میشود. برای خرید تجهیزات مورد نیاز جعبههای آتشنشانی با کارشناسان فروش مهار فایر تماس بگیرید.