یکی از تجهیزات جانبی که در انواع سیستم اعلام حریق متعارف و آدرسپذیر استفاده میشود اینترفیس نام دارد. از این تجهیز در سیستمهای اعلام حریق به عنوان واسطه برای هدایت و ارتباط سیستمهای جانبی با سیستم اصلی کمک میگیرند. اینترفیس اعلام حریق یا ماژول اعلام حریق ارتباط تجهیزاتی مانند پمپهای آتشنشانی و آسانسورهای دمنده فشار مثبت با سیستم را برقرار میکند. در ادامه این مقاله از مهار فایر با این تجهیز کاربردی و نحوه عملکرد آن بیشتر آشنا میشویم.
مهارفایر مرکز طراحی و فروش انواع تجهیزات اعلام و اطفاء حریق و همچنین از مراکز مجاز شارژ کپسول آتش نشانی در تهران است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات این مجموعه، خرید تجهیزات و قطعات مهار آتش و یا شارژ کپسول آتش نشانی در تهران با شمارههای این مرکز که در سایت درج شده است، تماس بگیرید.
منظور از اینترفیس یا ماژول اعلام حریق چیست؟
اینترفیس در سیستم اعلام حریق به عنوان یک میانجی شناخته میشود. این ماژولها دستورات لازم را از سیستم اصلی دریافت کرده و سپس به محرکهای مختلف اعلام میکنند. همچنین اطلاعات و دیتاهای محرکهای مختلف را نیز به سیستم اصلی منتقل میکنند. بیشترین کاربرد این ماژولها صادر کردن دستور وصل یا قطع شدن جریان در بخشی از سیستم است. کارایی این وسیله در سیستم مهار آتش تا حد زیادی به زونهای تعریف شده وابسته است. این تجهیزات دارای انواع مختلفی هستند اعم از:
- ماژول ورودی: این مازولها قادرند حریق را شناسایی کرده و به کنترل پنل سیستم اعلام حریق گزارش کنند.
- ماژول خروجی: در این نوع اینترفیس از یک رله استفاده میشود که به روشن و خاموش شدن وسایل جانبی کمک میکند.
- ماژول دو منظوره: این نوع از ماژولها در واقع ترکیبی از دو نوع ورودی و خروجی به حساب میآیند. نوع ترکیبی از این ماژولها بیش از 10 نوع کارکرد مختلف دارند که در زمان استفاده باید تنظیم گردد.
کاربرد اینترفیس اعلام حریق چیست؟
از این تجهیزات در سیستمهای اعلام حریق استفادههای مختلفی به عمل میآید. اصلیترین کاربرد این ماژول و میانجیها در سامانه اعلام حریق شناسایی آتش و اعلام به پنل مرکزی است. با این همه، کاربردهای دیگری نیز از این ماژولهای واسطه در سیستمهای اعلام حریق به عمل میآید که عبارتند از:ید. آید.
- اتصال به سیستم اعلام و اطفای حریق در شبکههای داخلی
- اتصال سایر تجهیزات وابسته به ورودی لوپها در سامانه اعلام حریق آاتصال به سایر تجهیزات وابسته به ورودی در لوپهای اعلام حریق آدرسپذیر
- خاموش کردن سیستم تهویه خاموش کردن سیستم تهویه
- یببکنترل آسانسور در سامانه اعلام و اطفای حریق
- نظارت بر عملکرد تجهیزات سیستم اعلام و اطفای حریق
کاربردهای متعدد این تجهیزات جانبی، دلیل استفاده گسترده از آنها میباشد. خرید اینترفیس سیستم اعلام حریق باید بر اساس نوع استفاده و کاربرد آن انجام شود. کارشناسان مهار فایر آماده ارائه راهنماییهای لازم برای خرید بهترین انواع ماژولهای سیستم اعلام حریق هستند.
اینترفیس اعلام حریق چطور کار میکند؟
ماژولهای اعلام حریق برای اتصال به محرکهای شناسایی طراحی شدهاند. این تجهیزات میتوانند به همه یا قسمتی از سیستم وصل شده و عملکرد لازم را داشته باشند. به همین دلیل از این تجهیزات به عنوان کیتهای گسترش دهنده نرم افزاری نیز یاد میشود. میانجیها در سیستم اعلام حریق بر اساس مدل و نحوه ارتباط با دیگر تجهیزات دستهبندی میشوند. توجه داشته باشید که اینترفیس به عنوان یک سیستم برق رسان کارایی نداشته و نباید با این هدف استفاده گردد. در بیشتر سیستمهای اعلام حریق دو حلقه الکترونیکی جداگانه تعبیه میشود. یکی از این حلقههای الکترونیکی را حلقه تشخیص و دیگری را حلقه هشدار مینامند. در قسمت میانی این دو حلقه نیز یک پنل هشدار دهنده تعبیه شده است. در این پنل از چند تجهیز که شامل ماژول مانیتور و ماژول کنترل است استفاده میشود. در حلقه تشخیص نیز تجهیزات دیگری که اغلب رلههای باز هستند به کار میرود. ماژولی که در سمت خروجی قرار میگیرد روی عملکرد تجهیزات هشدار دهنده نظیر بوق یا زنگ نظارت دارد. توجه داشته باشید که اینترفیس را روی زون در سیستمهای اعلام حریق متعارف نصب میکنند. در حالی که در سیستمهای آدرس پذیر روی لوپ سیستم به کار میروند. این مورد از تفاوتهای مهم اینترفیس در سیستم اعلام حریق متعارف با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر است. بنابراین در زمان خرید اینترفیس برای سیستم اعلام و اطفای حریق به این مورد باید توجه کرد.
چه تجهیزاتی با اینترفیس به سیستم اعلام حریق وصل میشوند؟
اشاره کردیم که از طریق اینترفیس یا ماژول تجهیزات مختلفی به سیستم وصل میشود. سیستم اعلام و اطفاء حریق نیز به کمک این تجهیزات و گزارشهای دریافتی از آنها دستورات لازم را صادر میکند. مهمترین تجهیزاتی که به واسطه ماژولها به سیستمهای اعلام حریق وصل میشوند شامل موارد زیر هستند.
1-آسانسورها
استفاده از آسانسورها در زمان حریق خطرات جدی برای ساکنین به همراه دارد. به همین دلیل لازم است با شروع حریق آسانسورها متوقف شوند و امکان استفاده از آنها وجود نداشته باشد. این پروسه به کمک اینترفیسها در زمان آتشسوزی انجام میگیرد.
2- سیستمهای تهویه
به کمک سیستم تهویه مطبوع میتوان نشانههای حریق از جمله وجود دود را شناسایی کرد. بنابراین لازم است اطلاعات حاصل از سیستم تهویه به سیستم اعلام حریق منتقل گردد. این امر با ماژولها و میانجیهای تعبیه شده انجام میشود.
3- دربهای ضد سرقت
یکی دیگر از تجهیزاتی که باید به سیستم اعلام حریق متصل شوند دربهای ضد سرقت هستند. چرا که در زمان آتشسوزی باید دربهای ضد سرقت باز شده تا امکان خروج فوری از آنها فراهم گردد. اینترفیس اعلام حریق این امکان را برای ساکنین در زمان آتشسوزی فراهم میکند.
کلام پایانی
یکی از تجهیزات واسط در سیستمهای اعلام حریق اینترفیسها هستند. از این تجهیزات برای اتصال تجهیزات جانبی به سیستم استفاده میشود. در بیشتر سیستمهای متعارف و آدرسپذیر، اینترفیس یا ماژول اعلام حریق تعبیه شده است. در زمان خرید این تجهیزات میانجی باید به نوع سیستم و اینترفیس توجه کرد.
برای خرید انواع تجهیزات اعلام و اطفاء حریق باید به مراکز فروش معتبر مراجعه کنید. زیرا کیفیت و اصالت این تجهیزات در عملکرد آنها حین حریق اثر بسیار زیادی دارد. کیفیت اینترفیسهای مختلف نیز روی عملکرد و کارایی آنها اثر زیادی دارد. بنابراین باید از مراکز فروش و وبسایتهای معتبر اقدام به خرید این تجهیزات کنیم. برای خرید انواع ماژولهای اعلام حریق میتوانید با شمارههای درج شده در سایت مهارفایر تماس بگیرید. مشاورین مجموعه آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه راهنماییهای لازم برای خرید تجهیزات مهار آتش هستند.