شستی اعلام حریق با شناسایی علائمی مانند دود و حرارت، هشدارهای لازم را ارسال میکند. این تجهیز کمک میکند تا خروج افراد از ساختمانهای درگیر آتشسوزی امن و آسان باشد. در این مطلب از مهار فایر به کاربرد این وسیله مهم و نکات مهم نصب آن اشاره خواهیم کرد.
مجموعه مهار فایر عرضه کننده بهترین برندها و باکیفیتترین انواع تجهیزات اعلام حریق و اطفاء حریق در کشور میباشد. بعلاوه، این مجموعه، یکی از مراکز مجاز شارژ کپسول آتش نشانی در تهران است که انواع کپسولهای آتش نشانی را بر اساس استانداردهای موجود و مطابق با قیمت اتحادیه شارژ کپسول آتش نشانی، شارژ مینماید.
شستی اعلام حریق چیست؟
در بسیاری از ساختمانهای مسکونی- تجاری و اداری و صنعتی از تجهیزات اعلام حریق استفاده میکنند. این شستی نوعی سیستم تشخیص آتش در محل است که با هدف کاهش خسارتهای جانی و مالی نصب میشود. در این تجهیز از یک میکروسوئیچ استفاده شده که در شرایط عادی در حالت قطع قرار دارد. با محض تشخیص علائم آتشسوزی این قطعه وصل شده و هشدارهای لازم را ارسال میکند. این شستی هم به صورت خودکار و هم به صورت دستی قادر به ارسال هشدارهای حریق میباشد. این شستی را در محلهای مختلف ساختمان از جمله راه پله، راهرو و سایر نقاط استراتژیک میتوان نصب کرد. تشخیص محل مناسب نصب، در کارایی این شستی برای شناسایی حریق اهمیت زیادی دارد.
آشنایی با انواع شستی اعلام حریق
دو مدل از این شستیها وجود دارد که در ساختمانهای مختلف به کار میروند. در اغلب اوقات، جنس این تجهیزات از پلی کربنات یا فلز بوده و دارای تیغه میباشند. تیغه در ساختار الکتریکی شستیها در حالت باز یا بسته، فرامینی صادر میکنند.
شستی فشاری
این نوع شستی به مدل ریسکپذیر نیز مشهور است و با فشار دست فعال میشود. بعد از پایان یافتن عملیات اعلام و اطفاء حریق، میکروسوئیچ زیر آن ریست میگردد.
شستی شکستنی
این تجهیز برای فعال شدن به وارد کردن ضربه نیاز دارد و باید شیشه روی آن شکسته شود. بعد از شکستن شیشه روی شستی، دستورات لازم به پنل مرکزی ارسال و هشدارهای لازم اعلام میشود. بعد از پایان عملیات باید شیشه روی تجهیز، تعویض شود تا برای عملیات بعدی کارایی داشته باشد.
شستی ضد انفجار
این نوع شستی بیشتر در محیطهای صنعتی که گاز و مواد قابل اشتعال وجود دارد به کار میرود.
شستی اعلام حریق ضد آب
نوع دیگری از این تجهیزات، مدل ضد آب آنها است که مانند نوع ضد انفجار در محیطهای صنعتی کاربرد دارد. این تجهیزات باید درجه حفاظتی یا IP خاصی داشته باشند. این درجه حفاظتی نشان دهنده میزان خاصیت نفوذناپذیری تجهیز در برابر آب و گرد و غبار است.
مراحل نصب شستی اعلام حریق
مراحل نصب و راهاندازی این تجهیزات در این بخش ذکر شده است.
- انتخاب مکان مناسب برای نصب: اولین گام در نصب این تجهیز اعلام حریق انتخاب محل مناسب آن است. بهترین محل برای نصب این تجهیز، محلهای در دسترس و پرتردد میباشد.
- نصب اصولی سیستم شستی: نصب سیستم اصولی سیستم شستی گام بعدی راهاندازی آن است. این کار باید توسط تکنیسین و متخصص نصب سیستمهای اعلام و اطفاء حریق صورت گیرد.
- اتصال شستی به سامانه آتشنشانی: بعد از اینکه شستی نصب و راهاندازی شد باید به آتشنشانی وصل شود.
- تست و عیبیابی سیستم: گام نهایی تست شستی و پیدا کردن عیوب احتمالی آن است. خطاهای احتمالی شستی اعلام حریق باید توسط متخصص رفع گردد.
توجه به مراحل فوق در نصب، کارایی و راندمان شستی را افزایش میدهد. نکات و الزاماتی وجود دارد که در زمان نصب باید مورد توجه قرار گیرد تا کار به درستی پیش رود.
نکات مهم در نصب انواع شستی در سیستم اعلام حریق
توجه داشته باشید که در هر زون حداقل یک شستی نصب و راهاندازی شده باشد. در زمان نصب شستی دربها و راههای خروج ساختمان نباید فراموش شوند. این محلها بهترین مکان برای نصب شستی مذکور به شمار میروند؛ چون دسترسی خوبی دارند. وجود نور کافی در محل نصب به ویژه در شب و تاریکی اهمیت زیادی دارد. نکته بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد؛ ارتفاع نصب شستی مذکور است. این شستی باید در حدود 110 تا 140 سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشد. در غیر این صورت کارایی و عملکرد مناسبی از این تجهیز در سیستم مشاهده نمیشود. تعداد مناسب شستی در راه پله باید بر اساس تعداد طبقات تعیین گردد. همچنین مسافتی که دو شستی از هم فاصله دارند در تعیین محل نصب موثر است. افراد نباید بیشتر از 20 متر برای فعال کردن شستی طی کنند. این استانداردها برای کارایی و بهبود راندمان شستی در سیستمهای اعلام حریق در نظر گرفته شده است. در راهروهای پرخطر فاصله دو شستی از هم در حدود 15 تا 20 متر مناسب است. اما در راهروهای عریضتر 30 تا 45 متر بین دو شستی مناسب است.
ویژگیهای شستی باکیفیت
اولین فاکتور، مقاومت شستی در برابر حرارت و آتش میباشد. عدم انتشار دود و گازهای سمی از دیگر فاکتورهای مهم در این تجهیزات است. سرعت بالا و قابلیت خاموش شدن از دیگر مشخصههای این تجهیز به شمار میرود. استفاده از این شستیها به کاهش خسارتهای مالی و جانی ناشی از آتشسوزی کمک زیادی میکند.
قیمت شستی اعلام حریق
قیمت این تجهیزات بستگی زیادی به نوع آن و کیفیت و برندی که خریداری میکنید، دارد. یکی از فاکتورهای مهم در قیمت این شستیها ضد انفجار بودن آنها است. درجه حفاظت یا IP تجهیز نیز بر روی قیمت آن نقش مهمی ایفا میکند. اصولا در خرید تجهیزات اعلام و اطفاء حریق کیفیت و کارایی، مهمتر از قیمت محصول است. با این همه، قیمتگذاریهای انجام شده روی سیستمهای اعلام و اطفاء حریق باید منطقی باشد. برای استعلام قیمت هر نوع شستی اعلام حریق با کارشناسان تیم مهار فایر تماس بگیرید.
کلام نهایی
یکی از تجهیزات بسیار کارآمد در سیستمهای اطفاء حریق، شستی است. این تجهیز کمک میکند تا هشدارهای لازم برای وقوع آتشسوزی به ساکنین اعلام گردد. در نتیجه در زمان کافی میتوان نسبت به خروج افراد و اقلام قیمتی از محیط اقدام کرد. مهار فایر با تجربه چند ساله در عرضه تجهیزات اعلام و اطفاء حریق آماده خدمترسانی میباشد. برای مشورت در زمینه خرید انواع سیستم اطفاء حریق و نصب انها و دریافت راهنماییهای لازم با مشاور تیم فروش مجموعه تماس بگیرید.