کاربردهای سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم اعلام حریق متعارف یکی از انواع بسیار قدیمی از سیستم‌های اعلام حریق در جهان است. با وجود قدمت زیاد و عدم تغییر زیاد در ساختار این سیستم، هنوز هم کارایی خود را حفظ کرده است. در این مطلب از گروه مهار فایر درباره این سیستم، اعلام حریق و کاربردهای آن خواهیم گفت.

پیش از پرداختن به مقاله، جا دارد یادآور شویم که مجموعه مهارفایر، با چندین سال سابقه درخشان در زمینه شارژ کپسول آتش نشنانی در شرق تهران و سایر مناطق پایتخت، یکی از بهترین مجموعه‌ها در این زمینه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد لیست قیمت اتحادیه شارژ کپسول آتش نشانی و اطمینان از زمان درست شارژ این تجهیزات می‌توانید با کارشناسان مهار فایر تماس بگیرید.

سیستم اعلام حریق متعارف یا کانونشنال

این سیستم با نام لاتین conventional دارای تجهیزات تشخیص دهنده مختلفی برای شناسایی آتش است. اغلب تجهیزات اعلام حریق به کار رفته در سیستم کانونشنال از نوع منطقه‌ای و زون بندی اعلام حریق هستند. این سیستم سالیان درازی به عنوان یک روش کارآمد در شناسایی حریق در تمام جهان کاربرد داشته است. البته امروزه نیز در برخی از محیط‌های کوچک مانند مدرسه و رستوران و فروشگاه‌ها همچنان کارآمد و مناسب می‌باشد. سیستم متعارف را می‌توان یک سیستم اعلام حریق قدیمی و البته اتوماتیک معرفی کرد که طراحی نسبتا ساده‌ای دارد. از تجهیزات مورد استفاده در این سیستم اعلام حریق می‌توان به دتکتور دود، دتکتور حرارتی، شستی اعلام حریق، آژیر و فلاشر اشاره نمود.

عملکرد سیستم اعلام حریق کانونشنال

جریان عبوری از مدار، یکی از بخش‌های بسیار مهم در این سیستم اعلام حریق به شمار می‌رود. در شرایط نرمال، میزان جریان برق عبوری از مدار زیاد نیست. اما با وقوع حریق و تشخیص آن در سیستم، میزان جریان عبوری به شدت افزایش پیدا می‌کند. بر این اساس، این سیستم‌ها دارای عملکردی 4 حالته هستند.

  • حالت اول: جریان عبوری از مدار سیستم کانونشنال کم بوده و در سطح نرمال می‌باشد. در این حالت چراغ سبز سیستم اعلام حریق، روشن می‌باشد.
  • حالت دوم: این حالت زمانی رخ می‌دهد که یکی از سیم‌ها پاره شده یا آسیب دیده باشد. در این شرایط اغلب، چراغ زرد سیستم روشن شده که به معنای وجود ایراداتی در سیستم است.
  • حالت سوم: این حالت در زمان وقوع آتش‌سوزی رخ می‌دهد که چراغ سیستم نیز قرمز می‌شود.
  • حالت چهارم: اتصال کوتاه در سیستم و برخورد دو سیم به هم منجر به بروز این حالت می‌شود. در این شرایط نیز مانند حالت دوم، چراغ زرد روشن می‌شود.

مزایای سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم کانونشنال دارای مزیت‌های بسیار زیادی می‌باشد. در این سیستم با شناسایی به موقع حریق از صدمات جانی و مالی ناشی از آتش جلوگیری به عمل می‌آید. برندهای مختلف در طراحی سیستم کانونشنال از الگوریتم‌هایی تقریبا یکسان استفاده می‌کنند. همین تشابه الگوریتم‌های طراحی شده در برندهای مختلف از مزیت‌های مهم این سیستم اعلام حریق است. در واقع می‌توان در بخش‌هایی از این سیستم، تجهیزات سایر برندها را مورد استفاده قرار داد. مزیت دیگر این سیستم، قیمت مناسب و صرفه اقتصادی آن است؛ به ویژه در مقایسه با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، قیمت نوع متعارف، بسیار پایین‌تر است. از این رو، در محیط‌های کوچک، به عنوان یک سیستم اعلام حریق کارآمد با قیمت مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم اعلام حریق کانونشنال
انواع سیستم اعلام حریق متعارف

معایب سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟

این سیستم در کنار مزایای گفته شده یک اشکال و عیب مهم دارد. در سیستم متعارف، محل دقیق آتش‌سوزی قابل شناسایی نمی‌باشد. بلکه از روی محل‌های سیم‌کشی شده و بر اساس زون‌بندی‌ها می‌توان منطقه وقوع حریق را شناسایی نمود. این مشکل در محیط‌های کوچک، چندان قابل اعتنا نیست اما در محیط‌های بزرگ قابل چشم پوشی نمی‌باشد.

سیستم اعلام حریق متعارف چه کاربردهایی دارد؟

بعد از آشنا شدن با کلیت این سیستم و مزایای و معایب آن باید با کاربردهایی که دارد آشنا شویم. این سیستم سال‌هاست که در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نتیجه از نظر کارایی و عملکرد، کاملا قابل اطمینان و آزمایش شده هستند. این سیستم با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌هایی که دارد در برخی از کاربردها نظیر محیط‌های کم رفت و آمد و کوچک، مکان‌هایی با جمعیت کم و در مراکز غیرصنعتی بسیار ایده‌آل عمل می‌کند. بهترین مکان‌ها برای استفاده از این سیستم اعلام حریق، ساختمان‌های کوچک ماند آپارتمان‌ها، فروشگاه‌ها و مراکز آموزشی و مدارس می‌باشند.

طراحی سیستم کانونشنال

از اصلی‌ترین بخش‌های این سیستم اعلام حریق، انجام درست و اصولی زون‌بندی محیط است. مهم‌ترین نکاتی که در زمان زون‌بندی باید مورد توجه قرار گیرند در ادامه ذکر شده است:

  • هر طبقه از ساختمان باید به عنوان یک زون مجزا در نظر گرفته شود.
  • موتورخانه در ساختمان به تنهایی یک زون محسوب می‌شود.
  • تعداد اجزای مختلف مورد استفاده در هر زون باید بین 20 الی 24 بخش باشند.
  • پلکان‌های اضطراری به عنوان یک زون جداگانه محاسبه شوند.
  • مساحت هر زون در سیستم اعلام حریق متعارف از 2000 متر مربع بیشتر نشود.
  • اتاقک آسانسور نیز در این سیستم، یک زون جداگانه به شمار می‌رود.

این نکات، در زمان طراحی، توسط مهندسین این حوزه به دقت رعایت می‌شود. یکی از دلایل کارایی این سیستم، کیفیت و عملکرد مناسب تجهیزات مورد استفاده در آن است. بهترین تجیهزات اعلام و اطفاء حریق را می‌توانید با قیمت‌های مناسب از سایت مهار فایر تهیه کنید.

قیمت سیستم اعلام حریق متعارف

این سیستم در ابعاد و زون‌بندی‌های مختلفی طراحی و اجرا می‌گردد. در هر زون نیز تجهیزات مختلفی قابل استفاده هستند. قیمت اجرای این سیستم اعلام حریق به زون‌بندی‌ها و تجهیزات مورد استفاده در آن وابسته است. تجهیزاتی که در این سیستم به کار می‌روند دارای برندهای بسیار متنوعی هستند. نوع برند و کیفیت تجهیز به کار رفته در سیستم کانونشنال نیز از دیگر فاکتورهای موثر روی قیمت آن است. برای کسب اطلاع در زمینه قیمت سیستم اعلام حریق کانونشنال مورد نظر خود با کارشناسان مجموعه مهار فایر تماس بگیرید.

کلام پایانی

استفاده از سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق اتوماتیک، سهم زیادی در جلوگیری از خسارت‌های آتش‌سوزی دارد. سیستم اعلام حریق متعارف نیز از قدیمی‌ترین انواع سیستم‌های اتوماتیک اعلام حریق است. در این سیستم، اساس کار بر زون‌بندی‌های دقیق و اصولی قرار دارد. همچنین از تجهیزات مختلفی نظیر دتکتورهای دود در سیستم کانونشنال استفاده می‌شود.  برای مشاوره در زمینه طراحی و تهیه تجهیزات این سیستم اتوماتیک و کارآمد با مشاوران مجموعه مهار فایر تماس بگیرید. راه‌های ارتباطی شما با اعضای تیم مشاوره، در سایت مجموعه درج شده است.

برای تماس با ما کلیک کنید