استفاده از کپسولهای co2 برای خاموش کردن آتش کاربرد زیادی دارند. بیشترین مورد استفاده از این نوع کپسول برای خاموش کردن حریق تجهیزات الکتریکی است. این کپسولها یک تفاوت مهم با سایر کپسولهای آتشنشانی دارند. این تفاوت و وجه تمایز عدم استفاده از مانومتر در کپسولهای آتشنشانی co2 است. اما چرا کپسول co2 مانومتر ندارد ؟! با ما در این مقاله از مهار فایر همراه باشید تا پاسخ این سوال را دریابید.
پیش از پرداختن به موضوع لازم است خاطر نشان کنیم که کپسول CO2 از جمله کپسولهای آتش نشانی نیازمند شارژ است. در واقع، این کپسول باید در مواقع مشخص و به طور منظم شارژ شود تا کارایی لازم را داشته باشد. برای شارژ کپسول آتش نشانی در تهران از جمله انواع کپسول co2 میتوانید با مجموعه مهار فایر که از جمله مراکز مجاز شارژ کپسول اتش نشانی در تهران است، تماس بگیرید. این مرکز، از بهترین و با کیفیتترین مواد برای شارژ کپسولها استفاده کرده و قیمت شارژ کپسول آتش نشانی در این مرکز بسیار منصفانه میباشد.
مانومتر چیست؟
در ابتدا باید بدانیم مانومتر چیست و چه کاربردهایی دارد. سپس به این موضوع که چرا کپسولهای آتشنشانی co2 فاقد این تجهیز هستند میپردازیم. مانومتر یا درجه کپسول آتش نشانی را با نام نشانگر فشار نیز میشناسند. این تجهیز برای اندازهگیری فشار گازها در تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. چگالی مایع موجود در مانومتر در اثر فشار گاز تغییر پیدا میکند. همین تغییر چگالی در مایع به کار رفته در مانومتر، مبنای سنجش فشار گازها به شمار میرود. اندازهگیری فشار گاز در اغلب کپسولهای آتشنشانی ضروری است. در واقع، عدد روی نشانگر مانومتر نشان میدهد کپسول آتشنشانی، سالم یا ناسالم است. اما در کپسولهای co2 از این وسیله برای اندازهگیری فشار گاز استفاده نمیشود. برای درک بهتر دلیل اینکه چرا کپسول co2 مانومتر ندارد باید با این نوع کپسول آتشنشانی بیشتر آشنا شویم.
آشنایی با کپسول آتشنشانی CO2
برای مهار آتش از تجهیزات مختلفی از جمله کپسولهای آتشنشانی استفاده میشود. این تجهیزات بسته به کلاس حریق و شدت آن، متنوع و متفاوت هستند. یکی از تجهیزات اطفاء حریق کاربردی برای مهار آتش کپسولهای co2 میباشد. این نوع کپسول در اندازهها و ظرفیتهای مختلفی ساخته میشود. گاز co2 ویژگیهایی دارد که برای خاموش کردن آتش آن را به گزینهای مناسب تبدیل کرده است. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- غیر قابل اشتعال
- بدون بو
- غیر سمی
- گازی خنثی
- نارسانای جریان برق
این ویژگیها موجب شده تا این گاز، برای خاموش کردن حریقهایی که توسط برق ایجاد شدهاند مناسب باشد. گاز دی اکسید کربن از هوای پیرامون ما سنگینتر است. بنابراین زمانی که برای اطفاء حریق به کار رود، شکل مایع پیدا میکند. چنانچه در فضای بسته از این گاز استفاده شود، احتمال دارد جایگزین اکسیژن موجود در هوا شود. در نتیجه ماهیتی سمی پیدا کرده و خطرناک میشود. اما در زمان اطفاء حریق این گاز، مشکلی برای افراد حاضر در محیط ایجاد نخواهد کرد. اما این سوال که چرا کپسول co2 مانومتر ندارد ، بعد از شناخت ماهیت این کپسول همچنان باقی است.
کپسول co2 چه کاربردهایی دارد؟
با توجه به آنچه درباره ماهیت این گاز گفته شد میتوان کاربردهای آن را شناسایی کرد. برای خرید بهترین انواع کپسولهای co2 با هر ظرفیت و حجمی به کارشناسان فروش مهار فایر تماس بگیرید. مهار فایر عرضه کننده بهترین انواع تجهیزات مهار آتش در کشور میباشد. کیفیت و کارایی تجهیزات مهار آتش در این مجموعه، برای مشتریان تضمین میشود. بنابراین میتوانید با اطمینان خاطر خرید خود را از طریق سایت این مجموعه انجام دهید.
- اموش کردن حریق مایعات قابل اشتعال: اگر حریق رخ داده ناشی از مایعات قابل اشتعال باشد کپسول co2 گزینه بسیار مناسبی است. بنابراین در کارخانههای رنگ و اسپری و اتاق پمپهای آتشنشانی و مخازن نفتی از این کسپول استفاده میشود.
- حریق ناشی از تجهیزات الکتریکی: مهار آتشهایی که احتمال جریان برق در آنها وجود دارد حساسیت زیادی دارند. چرا که نباید از خاموش کنندههای رسانا استفاده کرد.
- اموش کردن حریق مواد کربندار: از دیگر کاربردهای این کپسول میتوان به خاموش کردن حریق مواد کربندار اشاره کرد. برای حریق در گالریهای هنری، موزهها، انبار فیلم، مراکز اسناد مهم و بایگانیها کپسول CO2 یکی از بهترین تجهیزات ممکن است.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با انواع خودروهای آتش نشانی
چرا کپسول co2 مانومتر ندارد ؟
بیشتر کپسولهایی که در آتشنشانی کاربرد دارند دارای تجهیزی به نام مانومتر هستند. از این تجهیز برای اطمینان از سلامت و وضعیت مواد خاموش کننده در کپسول کمک میگیرند. اما چرا کپسول CO2 مانومتر ندارد ؟! دی اکسید کربن که به یخ خشک نیز معروف است در این نوع کپسول به کار میرود. این ماده، همواره فشاری معادل 830 پاسکال دارد. عدم تغییر فشار این گاز در داخل کپسول آتشنشانی موجب شده تا استفاده از مانومتر بی معنا گردد. چرا که در هر حالت تنها عدد روی نمایشگر مانومتر کپسول CO2 830 خواهد بود. از دیگر کاربردهای مانومتر، تعیین حجم باقیماندهی مواد خاموش کننده در کپسول آتشنشانی است. اما بعد از استفاده از کپسول برای مهار آتش، منطقی است که برای شارژ مجدد آن اقدام شود. پس از این حیث نیز کپسولهای CO2 به مانومتر نیاز ندارند. در آخر نیز باید گفت، عدم استفاده از مانومتر موجب سادگی بیشتر در طراحی این کپسولها میشود. بنابراین وقتی مانومتر کارایی خاصی ندارد عدم استفاده از آن در کپسول آتشنشانی بهتر است.
تست فشار برای کپسول دی اکسید کربن چگونه است؟
بعد از پاسخ به این سوال که چرا کپسول CO2 مانومتر ندارد به روش تست مقدار آن اشاره میکنیم. نبود مانومتر موجب میشود از مقدار CO2، کپسول آتشنشانی بیخبر باشیم. اما روشهای جایگزینی وجود دارند که میتوان برای تعیین مقدار گاز داخل کپسول به کار گرفت. بهترین راه برای تعیین میزان گاز CO2 موجود در کپسول، وزن کردن آن است. اگر کپسول بیشتر از 10 درصد وزن اولیه خود را از دست داده باشد باید مجددا شارژ شود.
خرید انواع کپسول CO2
برای خرید کپسولهای آتشنشانی از جمله کپسول CO2 میتوانید از طریق این سایت اقدام کنید. کیفیت بالا و ظرفیتهای مختلفی از کپسولهای آتشنشانی در سایت مهار فایر قابل خریداری است. سایر تجهیزات مربوط به سیستمهای اعلام و اطفاء حریق نیز در این سایت عرضه میشود. برای طراحی بهترین سیستم اطفاء حریق و تجهیز آن میتوانید با مشاورین تیم تماس بگیرید.
سخن نهایی
یکی از انواع بسیار کاربردی و مفید از کپسولهای آتشنشانی کپسول CO2 است. این نوع کپسول بر خلاف دیگر مدلها دارای تجهیزی به نام مانومتر نیست. در این مطلب از مهار فایر توضیح دادیم که چرا این نوع کپسول، فاقد مانومتر است. اصلیترین دلیل عدم وجود مانومتر، ثابت بودن فشار گاز دی اکسید کربن میباشد. بنابراین مانومتر روی این نوع کپسول هیچ کارایی و فایدهای ندارد.